pondělí 5. června 2017

Přesazení rebarbory

Květenství rebarbory jsou stejně jako rostlina sama nepřehlédnutelná: mají dva metry a objevují se od května do června. Rebarbora dorůstá až . Na jednom místě bez přesazení roste patnáct až dvacet let. Listy tvoří přízemní růžici, čepele mohou být široké i cm. Dužinaté listové řapíky . Rozhodneme-li se pro přesazení nebo vysazení rebarbory na trvalé stanoviště, nejlepší dobou je podzim (konec srpna – polovina září) a nebo začátek jara . Když je rebarboře deset let, je potřeba ji vyrýt. Takto stará rostlina je tak veliká, že ji.


Letos jsem se rozhodl začít s pěstováním rebarbory. Zasel jsem semínka a vyrostlo mi asi docela velkých rostlin. Chtěl bych se zeptat, jak . Reveň neboli rebarbora je velká a velmi mohutná rostlina. Její listy raší velmi rychle a mohou dorůst velkých rozměrů, proto byste při jejím sázení . Zpět na Receptář prima nápadů. Konec září je vhodným obdobím pro výsadbu, dělení a přesazování rebarbory.


Tvrdí to alespoň Ludmila Dušková v dnešní Radě pro tento den. Někdo ji miluje, jiný nesnáší. Její navinulá chuť je prostě specifická. Já třeba nedám na koláč s ní dopustit.


A mám ji ráda i jen tak svařenou s . Jen vysvitne slunce a ohřeje se půda, začnou se na povrch drát puky rebarbory. Pies, tarts and crisps, oh my! Rhubarb season is officially in full swing.


Reveň rebarbora : výsadbu, přesazení i množení můžete provést v březnu. Pakliže se budete chtít do takového množení (případně přesazování ) pustit, počkejte si. Při přesazování a množení dbejte na to, aby každá jednotlivá oddělená rostlina měla jeden vegetační vrchol. Kořeny by neměly být dlouho na . Přestože spousta lidí ji považuje za ovoce, většina pramenů včetně pedie uvádí zeleninu.


Původně to byl spíš plevel, k nám se dostala z . Pokud rebarbora narostla příliš velká, je možné ji přesadit. Jestliže nemáte zahradu, rebarboru můžete pěstovat i na balkoně v dostatečně velkém květináči. Vhodné období k sázení, přesazování a . Když bude co, musím přesadit rebarboru v březnu.


Kdo má doma vysazenu rebarboru , může se už nyní těšit z chutných. Reveň kadeřavá, nebo chcete-li rebarbora je raná zelenina, která není náročná na pěstování. Když si ji zasadíte na zahrádce, vydrží vám bez přesazení desítky . Přesazování aloe vera, Přesazování pokojových rostlin, Přesazování orchidejí, Magnólie, Gazánie, Pěstování krásných kamélií, Zelenec, Jak na pěstování . Dělení a přesazování rebarbory. Pozor, vylamovat mohutné zelené nebo do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky