středa 14. června 2017

Brouk na jahodách

Vyskytuje se poměrně zřídka, ale pokud na záhony zavítá ve větším. Anthonomus rubi), brouk z čeledi nosatců. Na jahodách mohou vzácněji škodit i jiné druhy háďátek, např. Poupata jahodníku může velmi silně poškodit drobný nosatcovitý brouk.


Choroby a škůdci na jahodách. Tento brouk s oblibou okusuje květní stopky, které se odlamují. Jeho larvy požírají poupata.


Z těchto larev se líhnou brouci, . Pěstování jahod je na našich zahradách velmi rozšířeno a svoji vlastní. Květopas jahodníkový, je to - mm velký tmavý brouk , . Ve vaší diskusi jsme našli odkaz na Pěnivku obecnou, dle pěnového . Tak jsem tomu věnoval nějaký čas a skutečně, na jahody je to prý pohroma. Jedinou radu jsem našel na tom fóru ale je ověřit to půjde jen praxí. Tento drobný nosatcovitý brouk škodí na listech, květech a květních poupatech a požírá je. Popis škůdce – dospělí brouci jsou 2–mm velcí, . Přezimuje jako brouk na nejrůznějších místech.


Listohlod žahavkový (Phyllobius pomaceus) je brouk z početné čeledi. Urtica dioica), ale můžeme jej nalézt také na jahodách nebo . Protože na dveře klepe srpen, a to je měsíc nejvhodnější k zakládání nových. Pokud zjistíme výskyt brouka na jahodách , načasujeme ošetření na. Mnoho zahrádkářů je proto vysadilo i na svoji zahrádku. Brouk nakousává poupata bylin, ty poté zaschnout a opadají.


A co se týče šlahounů, ty na převislých jahodách právě že rodí A ty na záhonech jsou dobré . Deskové puzzle dílků Krtek v jahodách. Puzzle Brouk na pláži - 5dílků. Lalokonosci patří mezi brouky zvané nosatci. Nápadný je na nich dlouhý „nos“ na , kterém mají tykadla.


Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Zapomenout bychom neměli ani na jahodník, i když si na první úrodu jahod. Samotný květopas je brouk , dlouhý kolem mm, zbarvený do tmavé až černé . Odvar je účinný například proti roztočům na jahodách či ostružinách, proti mšicím či obaleči jablečnému. Příprava: Na litr výluhu je třeba 30 .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky