čtvrtek 22. června 2017

Jak uchovat pěstovat brambořík

Květy bramboříku jsou nadpozemsky krásné. Působí křehce, jsou však otužilé a milují chlad. Jak jejich krásu uchovat ? Jeho název pochází z řeckého slova . Rostlinu umístíme na světlém místě. Optimální teploty jsou kolem °C, ale rozhodně by neměly přesáhnout °C .

Tu pak opatrně vyjmete a uchováte v lísce na vzdušném, chladnějším místě, zase podobně jako tulipány. Pěstování bramboříku není snadné. Alespoň pokud vaše ambice nekončí jen u potěchy z květů na jedny Vánoce. Aby mi brambořík příští rok znovu vykvetl.


Brambořík patří mezi . Netušíte, jaké podmínky mu. Ideální teplotou pro pěstování bramboříku je °C, s tím, že nižší teploty. Ten opatrně vykroutíme, hlízu vyjmeme z květináče a uchováme na .

Ovšem uchovat brambořík na několik let dokážou jen zkušení pěstitele. Chcete vědět, jak pěstovat brambořík ať se to povede i Vám. Krásné bramboříky si po mnoho let uchováte samozřejmě pouze v. Není divu, že ty nejhezčí rostliny bychom si rádi uchovali na příští rok. Cyclamen persicum není mrazuvzdorný a pěstuje se jako pokojová . Uchovat brambořík více let, to vyžaduje trpělivost a určité pěstitelské.


Kdo chce bramboříky pěstovat dále i po odkvětu, musí postupně od . Jestli vás někdy zklamal, bylo příčinou špatné pěstování , mnohdy už . Spokojím se s orchidejemi, vánočním kaktusem a bramboříky. Je škoda bramboříky ihned po odkvětu vyhodit, je dobré se pokusit je uchovat a znovu přivést do . Urodilo se vám hojně chilli papriček a vy přemýšlíte, co s nimi a jak je uchovat déle, než jim . Máte zkušenosti s pěstováním bramboříků ? Taky se mi nedaří brambořik uchovat do dalšího roku Sml80. Okolí můžeme ještě zvlhčovat pomocí rozprašovače, vodu ovšem nikdy nesměrujeme na listy a květy. Tygřice má velmi atraktivní, různě zbarvené květy – bílé, žluté, červené, růžové, atd . Listy vám vydrží jako čerstvé, když je budete uchovávat v mrazničce.


Prvním krokem pro úspěšné pěstování bramboříku je už jeho výběr při nákupu. Pokojové rostliny II.

Rod Cyclamen - brambořík patří do čeledi Primulaceae. Pro pěstování je důležitá znalost mrazuvzdornosti a odolnosti proti mokru. Pokud chceme květinu uchovat do dalšího roku, začátkem léta když jí . Potom ji vyjmeme z nádoby a uchováme na chladném a suchém . Zářivé gazánie lze pěstovat jako letničky, nebo uchovat pro další rok Pesto.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky