úterý 6. června 2017

Dýně druhy

Hokkaido je jediná, která se před tepelnou úpravou neloupe. A každý druh dýně musíte pěstovat . Je velmi náročná na teplo a proto se v Evropě pěstuje jen několik málo druhů. Plody mají zajímavé barokní tvary, po dozrání . Cuketa, hokaido, patison aneb Přehled všech druhů dýní.


Tykve patří k podzimu.

Podívejte se, jaké druhy máme, které jsou nejoblíbenější a . Tři u nás nejoblíbenější dýně : Hokaido je nejžádanější dýní pro kuchyňskou úpravu. Nejznámější je oranžová (Uchiki Kuri) . Váha plodu je – kg. Pojďme si společně představit jeden po druhém.


Původně japonská odrůda dýně. Věděli jste, že do čeledi tykvovitých patří přibližně 8nejrůznějších druhů dýní , cuket, melounů a okurek? A že úplně všechny dýně jsou jedlé, .

Patří k menším pěstovaným druhům , její plody váží mezí 1-kilogramy. Báječné je, že se nemusí loupat, slupka varem . Jediná dýně hokkaido se jí i se slupkou, ostatní druhy dýní je třeba loupat. Nejjednodušší je dýni rozkrojit napůl a upéct.


Sami si každý rok objednáváme semena nová. Ovšem ne všechny druhy dýní jsme si oblíbili jako pochutinu. Pokud si pořizujete semínka či sazenice dýní , vždy se zeptejte, který druh je okrasný . Na světě existují desítky druhů dýní.


Všechny druhy dýní jsou jedlé, dokonce i ty okrasné. Jedinou dýní , která se před tepelnou úpravou neloupe, je Hokkaido. Dužnina obou je sytě oranžová a lehce nasládlá.


Výhodou tohoto druhu je, že se slupka . Nejběžnější jedlé druhy dýně. Velikost, tvar i barva se však liší druh od druhu. Dýně je zpravidla kulatá a oranžová.


Nejčastěji se u nás pěstuje dýně obecná, . Druhů a kultivarů dýní existuje opravdu veliké množství, a tak se vám pokusíme pomoci, abyste se v těch dýních vyznali.

Dozvíte se nejen to, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky