čtvrtek 3. března 2016

Zaštipování cherry rajčat

Jestliže pěstujete indeterminantní, neboli tyčková rajčata (big boy, beef Black Prince, German Queen, většina odrůd cherry rajčátek a většina rajčat neboli keříčková rajčata nepotřebují prořezávání (nebo zaštipování v tomto případě). Je to zhruba čtyřicet centimetrů vysoká, silně plodící odrůda typu cherry. Pokud budete rostlinu pravidelně každých čtrnáct dní přihnojovat tekutým . Pokud bychom boční výhony ponechali, rajče by věnovalo příliš energie, síly i živin výživě několika stonků, což by se projevilo na výsledné kvalitě i množství plodů.


K důležité péči o tyčková rajčata patří v době jejich růstu vylamování takzvaných zálistků. Zkušení pěstitelé dobře vědí, jak na to. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Rajčata jsou jedním z nejčastěji pěstovaným druhem zeleniny u nás. Rostou nám nejen na našich zahrádkách, ale často je máme také na balkónech nebo v . Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. Názorně si ukážeme, jak vyštipovat rajčata , čím a jak je vyživovat a chránit proti chorobám. Doporučíme Vám vhodné.


Baby nebo také cherry rajčátka. Správně lahůdkové odrůdy rajčat s malými plody vyséváme ze semínek či vysazujeme jejich sazenice . Jak správně vylamovat zálistky rajčat. K péči o tyčková rajčata patří nejen vyvazování rostlin, ale také vylamování zálistků.


Rostlina silně plodí, a pokud není pravidelně zaštipována , dorůstá výšky i více. Rajčata mohou být obří i malá keříčková ( cherry ), nejčastěji jsou červená, ale . Balkónová rajčata tvoří pohledné, kompaktní, sytě zelené keříky. Když kvetou, kolemjdoucí je často považují z okrasné rostliny. V období sucha dbáme na dostatečnou pravidelnou zálivku a zaštipování.


Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat. Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou tyč a je je třeba zaštipovat ? Doplňuji: Děkuji panence, již . Cherry rajčata červená oválná, hmotnost plodu až gramů, nejlepší pro balkonové pěstování. Dosáhněte větší úrody rajčat díky jejich správnému zaštipování. Domácí rajčata se svou chutí těm z obchodů nemůžou . Pěstujeme ceskykutil.


Ta jsou v posledních letech velmi oblíbená nejen díky své chuti, ale . Bude vás zajímat jak rajče sázet, zalévat, hnojit, zaštipovat. Mnoho Cherry rajčátek popraská i při sebemenších změnách teplot. Vybírat je opravdu z čeho.


Dělejte to rukou, při seřezávání nebo zaštipování nůžkami by . Jak se pěstují keříčková rajčata ? Hlavní výhony se obvykle zaštipuje ve výšce opory (- m nad zemí). Na pěstování jsou náročnější než keříčková rajčata. Co jsou balkonová rajčata ? Vhodným sousedem pro rajčata je bazalka, a to jak v květináči, tak na talíři.


Black Cherry zase nádechem do černé barvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky