pátek 18. března 2016

Angrešt sázení

Pokud sazenice nesázíme těsně před . Pěstování stromkového i keříkového angreštu je hračka! Můžeme si vypěstovat buď červené nebo bílé plody. Angrešty jsou báječné ovoce.


Některé jsou sladké, jiné zase kyselé. Podle toho, čemu dáváte přednost si .

Vyzkoušejte jeho pěstování i vy: pokud víte, jak . V zahrádkách se většinou pěstuje angrešt stromkový. Sklizeň ze stromků je snadnější než z keřů a ovoce bávý kvalitnější. Stromkové sazenice štěpované na. Při jarním sázení mnoho keřů usychá nebo zakrní a třeba pak velké péče, aby se zachránily.


Keře angreštu a rybízu dají se při přesazení děliti. Rybíz můžeme vysazovat buď na podzim nebo na jaře. Výhodnější je obvykle výsadba podzimní. Sazenice, nejsou-li sázeny těsně před .

Raději než plné slunce má rád přistíněné polohy někde v závětří zahrady. Rybíz patří mezi rostliny nenáročné na pěstování. Bobule sklizené ještě tuhé složí jako obloha na koláče, plně zralé plody se hodí na marmelády a šťávy, případně na víno. Je to díky malým nárokům na pěstování a mnohostrannému využití. Víte, které odrůdy si . Při sázení keře do jámy vložte nasekanou trávu a kompost.


Keřová výsadba angreštu může zklamat i příznivce velkoplodých odrůd. Obě formy mají své výhody i nevýhody, ty jsou podrobně popsány v článku o pěstování . Nejdříve se tedy budu věnovat pěstování červeného nebo bílého keřového rybízu : Výsadba na podzim je ideální, protože brzy raší. DROBNÉ OVOCE - ANGREŠT : ukázka jarního řezu angreštu od výsadby do plné plodnosti. Sázení drobných ovocných stromů.


V listopadu máme čas zasadit stromky plodící drobné ovoce. V případě vysazování . Jahody, maliny, ostružiny, angrešt a rybíz jsou velmi oblíbené pro chutné mlsání přímo na zahradě. Drobné ovoce se však dá velmi hojně využít . Samotné pěstování rybízu a angreštu nevyžaduje velké pěstitelské znalosti a zkušenosti. Rostliny se vysazují s rozestupy -metry, černý rybíz . Keř nebo stromek můžete stejně jako ostatní bobuloviny sázet na jaře nebo na podzim, i když podzim bývá příznivější, protože sazenice přes .

Mezi drobné ovoce patří zejména rybíz a angrešt , maliny nebo ostružiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky