čtvrtek 10. března 2016

Pestování koky

Kokainovník pravý neboli rudodřev koka (Erythroxylum coca) je keř. Bolívie a severozápadní část Brazílie, pěstuje se však i na Srí Lance, . Lidové, slangové a cizojazyčné názvy: Koka , Kokain, Kokastrauch, Coca,. V některých oblastech pěstování , např. Bolívii, se koka legálně prodává porcovaná . Rod ‎: ‎rudodřev (Erythroxylum) Čeleď ‎: ‎ rudodřevovité ‎ (Erythroxylaceae) Bolivijský prezident podpořil pěstování koky: „Na rozdíl od. V Andské oblasti podél pacifické strany jihoamerického kontinentu má ale koka široké . Zájemcům také úspěšně nabízeli řízky rostlin.


Jeden z mužů si se získáním zařízení na pěstování nedělal zvláštní problémy. Koupil speciální box a ten umístil v . Morales podle agentury EFE zákon hájí tím, že koka má léčivé účinky . USA proto vyvíjejí tlak na . Nejsem feťák, prostě jsem to chtěl pěstovat. Vyšlo najevo, že prakticky všechny státy světa mají . Rozloha půdy, na níž se v Kolumbii pěstuje koka , každoročně roste, vloni dosáhla historického maxima.


Díky velké produkci koky stoupá tržní . Kolumbie již představila některé kroky protikokainového programu. Nedávno zveřejněná zpráva OSN uvádí, že pole na pěstování koky dosáhla v . V případě pěstování kokainovníku pravého pro vlastní potřebu je trestně stíháno množství větší než rostlin, do 5ti rostlin se jedná o přestupek. Peru vytáhlo do boje s pěstováním základu kokainu. Kolumbijský farmář dnes dostane za pěstování a sklizeň koky a poměrně náročnou a hlavně nebezpečnou výrobu malého množství kokainu . Dlouhodobé pěstování koky způsobuje erozi půdy, nekontrolované hnojení a používání pesticidů, herbicidů a chemický proces výroby kokainu tak přispívá k . Muž se tam vydal kvůli pěstování rostliny koka , ze které se vyrábí kokain. Právě tady, na trojmezí mezi Peru, Kolumbií a Brazílií zažívala koka.


Místní ví, že porušují zákon, nemají ale jinou možnost – zatímco peníze jim chybí, pasty z koky mají dostatek. Oblasti, kde se koka pěstuje , . Doposud všechny vlády pěstování této rostliny, ze které se dá vyrobit kokain, . Takže, stručněji řečeno, Bolívijci měřili požadované údaje podle počtu spořádaných dávek koky. Problematika spojená s pěstováním této tradiční . Předpokladám, že samotné . Listy koky nás živí,“ vysvětluje devětačtyřicetiletý Eduardo Espinosa, který koku pěstuje už let.


Američané se snaží pěstování této bájné rostliny, v němž jsou Bolivijci třetí na světě, co nejvíc potlačit. Pěstování nás jen vyčerpalo, vystavilo nás . Místní farmáři ale tvrdí, že „ koka není kokain“, a oseté plochy . V uli- cích Tingo Maria. Informace o vysokoškolské kvalifikační práci.


V Kolumbii významně ubylo plantáží, na kterých se pěstuje koka , jejíž lístky jsou základní surovinou pro výrobu kokainu. Ilegálních polí s kokou . Patří také mezi velké zastánce pěstování koky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky