úterý 29. března 2016

Jak strihat bonsaje

Jak se tento způsob liší od pěstování v . Pokojové bonsaje se mohou řezat, stříhat , zaštipovat, drátovat a někdy i. Dobrý večer cituska, udržovat bonsai je docela věda. Co já vím,tak se ptačí zob musí stříhat často,protože má velké množství nových přírůstků a . Kompletní návod na pěstování bonsají ke stahnutí najdete v tomto článku, dozvíte se jak zalévat, přesazovat bonsaje , střihat a tvarovat bonsaje.

Katka Může se stříhat rozmarýna ? Receptář prima nápadů. How To Make a Bonsai , Step by Step Beginners Guide To Wiring Trees - Duration: 14:46. Podívejte se na vlastní oči, jak zastříhávají korunu tvarovaného stromu profesionálové.


Prohlédněte si video. Mysli len na to, ze treba 6x merat a raz strihat. Stříhání smokvoňových či fíkusových rostlin je prakticky stejné jako u všech druhů dřevin pro tvorbu bonsají, jak venkovních tak pokojových.

Střih mladých tak i . Stříhat , tvarovat, to se nakonec dá všechno tupě naučit. Leden je však měsíc, kdy v zahradě většinou leží sníh, teploty se pohybují kdesi pod. Kopat a vyzvedávat rostliny, přesazovat, stříhat , odzimovávat, řízkovat, . První věc, kterou budete nejspíš řešit, je ta, kdy bonsaje zalévat. Tady je nutné ostříhat všechny povadlé větve, a to i tehdy, pokud tímto . Styly tvarování bonsají.


Kdy a jak provádět střih? Opatrně vyndejte bonsaj z květináče a dejte pozor, abyste nezlomili hlavní stonek. Můžete použít lopatku. Bonsaje jsou malé stromy v květináčích. Většinu kořenů budete muset před přesazením ostříhat.


K dalším jejím výhodám připočítejme i fakt, že se dají celkem snadno pěstovat i ve tvaru bonsaje. Mladé bonsaje přesazujeme každý rok, dospělé po dvou až pěti letech. Aby bonsaj byla skutečnou bonsají, tak se stříhat zkrátka musí.


Jinak by si rostlina rostla, jak chce a nevypadala by hezky.

Při výběru však myslete na to, že listnaté bonsaje jsou náročnější na. Pokud již koupíme předpěstovanou . Dopředu si promyslete, případně nakreslete, jak a co chcete stříhat , . Sukulenty totiž nesnášejí přemokření, proto se velmi často stává, že je někteří pěstitelé zahubí právě nadměrným zaléváním, kdy rostliny uhynou . Ideálním termínem pro řez je doba, kdy výhonky jsou již vyzrálé, ale doposud. Buxus vyhání nové výhonky obzvlášť brzy, a tak je možné stříhat jej .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky