středa 30. března 2016

Previsle kytky do truhlíků

Bakopa: Převislá balkónovka na slunce i do polostínu. Převislé výhonky bakopy jsou od května do října doslova obsypané drobnými bílými kvítky. Najděte si svůj důvod pro bylinkovou zahrádku.


Bylinky se čím dál více objevují v zahradách i domácnostech. I když se jedná o rostliny s historií, mnozí z nás k . Atraktivní převislá rostlina zajímavá velkými plnými květy, vytváří 1m dlouhé převisy, vyžaduje pravidelné přihnojování, je nenahraditelnou rostlinou do truhlíků.

Za pět týdnů už bude čas vyndat truhlíky a květináče na balkony a terasy. U převislých výhonů dichondry můžeme očekávat délku až cm. Květy této rostliny jsou tak malé, že pro celkový efekt nejsou významné.


Nepoužívejte do truhlíků zeminu ze zahrady. Může obsahovat choroboplodné zárodky a navíc stejně nemá dostatek živin, které rostliny . Petúnie, pelargonie a fuchsie zůstávají stále klasikou při osazování truhlíků , s níž se na. Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Směs růžových, fialových a bílých petúnií, převislých drobnokvětých .

Vzrostlejší květinka s malými červenými (ale i růžovými, bílými nebo modrofialovými) květy, někdy dělá dojem převislé rostliny. Vyberte si květiny do truhlíku , balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky. Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? A protože se u balkonových rostlin s velkou intenzitou kvetení občas listy doslova ztrácejí pod hustou záplavou květů, je třeba dodat… Převislé zelené rostliny do.


Do truhlíků patří letničky i trvalky. Převislé kvetoucí rostliny jako nejnižší patro: tradiční muškáty, bacopa v různých barvách, všelicha, diascia, . Při dobré péči kvetou od května do prvních mrazíků. Různí se podle druhu, co ale mají společné – koření mělce pod povrchem, bez obav je tedy vysadíte i do méně hlubokých truhlíků.


Novinky i tradiční kultivary, převislé i vzpřímené. Vzpřímené rostliny zasazujeme na okraj směrem do místnosti. Ty převislé naopak na druhou stranu.


Důležité je dbát i na správnou hloubku . Odrůda Begonie Boliviensis je určena především do velkých nádob a truhlíků. Rostliny bujně rostou a vytváří girlandu atraktivních květů. Velmi oblíbené jsou převislé petúnie, které vytvářejí postupně. Na plném slunci budou plné květů a váš balkon bude zářit do daleka.


Ne asi přímo v truhlíku , ale v příhodném kontejneru nebo v květináči, kde bude mít . Okenní truhlík není jediné místo, kde lze s úspěchem pěstovat balkonové.

Rozmístíme rostliny tak, aby si nekonkurovaly. Větší dozadu nebo do středu, menší a převislé na okraje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky