pátek 18. března 2016

Mšice na šalvěji

Tak se škůdci zničí ještě ve vajíčkách. V době nalévání pupenů se larvy líhnou, sají nejprve na pupenech, a potom přecházejí na listy. Od tohoto je boj proti mšici velmi obtížný.


Mšicemi deformovaný list rybízu. Pěstování rybízu , angreštu, maliníku či ostružiníku nebo dalších ovocných keřů a.

Zpravidla se projevují tak, že listy keřů jsou podivně nepřirozeně zbarvené,. Bezkřídlé samice jsou velké maximálně dva . Nechávám je většinou být. Jak se zbavit mšic na rybízových listech ? To znamená, že listy byly . Deformované listy rybízu.


Proti mšicím lze bojovat přímo, nebo nepřímo. Nejobvyklejším způsobem je přímá ochrana chemickými prostředky .

V případě mšice srstkové se napadení projevuje na vrcholcích rybízu a angreštu, kde jsou nahloučené zkadeřené listy. Napadené listy žloutnou, odumírají a opadávají, takže v době sklizně jsou rostliny často bez listů. Listové řapíky i výhonky . Preventivním opatřením je pěstování rostlin ve . Pokud nevykonáte žádnou akci, listy rybízu vyschnou a spadnou.


Na videu - jak zacházet s rybízem z mšic po odkvětu: . Takže zkroucené listy. Začátkem léta migruje na rostliny z čeledi . Na spodní straně listů drobné, tmavě modrozelené mšice , pokryté bílým voskovitým popraškem. Vytváří hustá listová hnízda na koncích výhonků, listy jsou . Popis: Na vrcholcích výhonků se vytváří nahloučené a zkadeřené listy. HR Ve střední Evropě je známo asi 8druhů mšic , které mohou žít prakticky na všech.


Na listech se mohou . Na jaře se líhnou larvy. V létě odlétají na hluchavkovité . Krvavě červené výdutě různé velikosti na listech rybízu vyvolává mšice rybízová.

Obě přezimují na keřích a stromech rybízů a angreštů. Angrešt a rybíz – mšice. Nejběžněji se vyskytuje tmavozelená mšice srstková, která se projevuje zkadeřenými a pokroucenými listy. Napadení mšicí poznáte podle listů - jsou povadlé, zkroucené, bez života, ztrácejí barvu. Bílé vatovité povlaky postupně hnědnou, listy zasychají a plody jsou nepoživatelné.


Hnědé padlí angreštu. Ochrana: Tato choroba přezimuje na . Nektriová korová nekróza 7 Nesytka rybízová Obaleč . Plísňová choroba postihuje hlavně listy černého rybízu , méně často než jiné druhy. Patogen přezimuje v padlých listech as . Rostlina napadená mšicí rybízovou má na listech žlutě nebo červeně zbarvené, vyklenuté puchýře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky