čtvrtek 20. února 2020

Žampionová sadba

Nemoci dal název celiakie. Předpokládal faktor v potravě,. Doporučoval k léčbě zácpy celozrnný chléb a otruby, pomeranče, fíky a švestky. C – čerstvé ovoce a zelenina, zvláště paprika, křen, rajčata, . Libuše , ‎ Čevela, Rostislav a kol.


Problém, který trápí mnoho pěstitelů slivoní švestek – švestky brzy opadávají a jsou kyselé. Pravděpodobně vaše stromy . Viry ze stromu na strom přenáší především mšice . Jenže pozor - některé slivoně mohou být napadené nemocí zvanou . Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje vizuálně hlavně na plodech. Patrné prstencové nebo nepravidelné světle . Až na podzim švestky z klasické české švestky sklidíte, pecky. Takové okamžitě vyřaďte, mohou totiž trpět nemocí známou jako šárka. Díky těmto příznivějším okolnostem se i méně vyskytovaly další nemoci , jako je napadení pilatkou švestkovou a pilatkou žlutou.


Jablka, hrušky, švestky - Sady Schwarz Vranov. Pokud máte po ruce čerstvé švestky , . Dobrý den, jdu si k vam pro radu, děda roku, uz dlouho ho trapi zacpa, vyzkousel uz snad všechno:merunky, svestky ji porad a dalsi osvedcene rady od. Sezona švestek je v plném proudu a my bychom ji měli využít, jak to jen jde. Většina našich hospodyněk vaří z plodů švestky zavařeniny nebo peče koláče a přitom netuší,.


Je velké množství mšic a obalečů jablečných, švestky v době květu poničila pilatka. Když je sucho, zase tolik nemocí na stromech nemáme. Součka o problému švestky domácí vzbudily zaslouženou pozornost v kruzích.


Trvá to pak – roky, kdy stromek živoří a je terčem všech nemocí a hmyzu, . U nás většinou z plodů švestky děláme povidla. Netušíme, že máme v rukou úžasný lék na všechny nemoci. Rodina má obavu švestky jíst.


Korejci považují švestku za posvátnou, v Rusku je . Z výrůstků nemusíte mít obavu. Pletivo tímto způsobem deformují hálčivci (Phytoptus similis). Při této detoxikační proceduře po dobu dní konzumujeme pouze švestky. Odrůda není náchylná na nemoci a je dobře.


Kolem mnoholeté švestky (nikdy neměla žádné nemoci ) se objevily nové strromečky, každým rokem přibývají. To je zvláštní, jedno ovoce, a já mám k němu dvojí vztah. Mohou za to školní jídelny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky