pátek 21. února 2020

Surfinie převislá petúnie plnokvětá

Surfinie převislá petúnie plnokvětá

Popis: Druh petunie vyznačující se převislým růstem. Dorůstá délky až - m. Pěstujeme ve více barevných kombinacích. Surfinie - převislá petunie , jednoduchý květ, růžová.


Jsou velmi oblíbené a vidět je můžete v letním období, kdy kvetou v bílé, růžové modré. Pokud vám přesto, že se snažíte, surfínie a převislé petúnie najednou přestávají růst a kvést, asi při péči o ně děláte nějakou chybu. Pokud v průběhu léta již málo kvetou, je vhodné provést zpětný řez. Toto označení se vžilo pro převislé petúnie.


Rostliny mají květy s . Petúnie zkřížená „ surfínie “ převislá ( Petunia hybrida) Velvet FRose Vein je nízká převislá růžová jednoletá květina s tmavě růžovou nervaturou v květu. Petunie i surfinie kompozycje na balkony i tarasy. Kwiaty na balkon i taras. PŘEVISLÉ PETUNIE neboli SURFINIE : pod označením surfinia se prodávají převislé petúnie , jejichž stonky volně visí dolů a ozdobně přepadají přes okraj . V posledních letech se častěji než s označením petúnie setkáte s názvem surfinie , což jsou převislé petúnie , které mají zahrádkáři nejraději. Dlouhou dobu se za převislé petúnie označovaly velkokvěté odrůdy.


Převislé petunie Prostějov. Velmi brzy kvetoucí petúnie tvořící atraktivní převisy z růžových plných květů. Surfínie previslé , petúnie poloprevislé, plnokveté ťahavé muškáty, stojaté muškáty, georginy- dahlie, begónie, celoročne rodiace jahody, bacopa, dvojzub,.


Sázkou na jistotu budou zmíněné petúnie , ale také surfinie a pelargónie,. Velmi oblíbené jsou převislé petúnie , které vytvářejí postupně . Pro pěstování v truhlících jsou ceněné a nejvíce pěstované zejména převisle rostoucí, vegetativně množené typy, které se . Ostatní druhy petúnií patří mezi keříčkovité. Můžete ji održet v několika barvách.


Od světle růžové přes červenou nebo tmavě modrou až k bílé. Pelargonium peltatum cascade pack. Muškát převislý jednoduchý - plato ks. Ta vzpřímená ji petunie.


KOupila jsem si obojí už v neděli, surfíny vysadím do truhlíků teď, s petunkama ještě počkám, ty jsem . Když se na přelomu osmdesátých a devadesátých let minulého století objevily surfinie , nevěděli si s jejich botanickým zařazením . Kvetou v barvách od bílé,růžové,červené,modré až po fialovou. Speciální substrát určený pro pěstování převislých petunií ( Surfinií ),. V jednom hypermarketu jsem si koupila balkónové převislé květiny pod názvem Milion Bells a nevím, jestli je to petunie , surfinie nebo něco jiného. Surfínie snadno namnožíme podobně jako pelargonie řízkováním.


Proto je nejsnazší koupit si pár semínek, kterých je na výběr obrovské množství druhů a barev, ať už jde o klasické petúnie , či převislé surfínie. Odrůda bujného převislého růstu s výborným zdravotním stavem a purpurovou barvou květů. Petunia is a, trumpet shape widely-cultivated genus of flowering plants of South American origin, in the family Solanaceae. Some botanists place the plants of .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky