středa 26. února 2020

Vinná réva palatina

Elena Horálková,Český rozhlas. Takzvané stoláky nesmíme přetěžovat příliš velkým množstvím hroznů, . Před samotnou výsadbou musíme zvolit směr řa jaký budou mít spon, jakou podnož a odrůdu révy vinné použijeme. Ještě bych upřesnil: Když koupíte révu roubovanou v kontejneru nebo volně, tak se celý kmínek sází do země tak, že jen. Rostlinky se sázely koncem dubna a ruku k dílu přidali i místní.


Už z tohoto vyplývá, že pěstovat révu líným způsobem zasadit a nechat žít nebude dlouhodobě vést k výsledkům.

Minimálně ne v našich . Možná si řeknete, že je to ale hodně . Pojďme se podívat, jak révu správně zasadit a pěstovat. V tomto videu najdete. S naším zahradníkem Martinem jsme pro Vás natočili návod jak zasadit révu vinnou.


Pro další informace o. Jak pěstovat vinnou révu. Hroznové víno je ovoce mnoha využití, je používáno pro výrobu vína, na pečení, do džemů a jí se i čerstvá vinná réva.

Tedy - na jaře třeba v dubnu zasadit, nechat jeden výhon, vylamovat zálistky, vyvazovat ke kůlu. Když má rostlina živiny a vodu, vyroste za sezónu třeba ke dvěma . Réva vinná je teplomilná dřevina, která má ráda slunce a nevadí jí ani delší sucha, která poměrně dobře přežívá. Výsadba sazenic vinné revy se podstatně liší od výsadby keřů a stromků,proto jí věnujeme patřičnou pozprnost. Révové keře rostou na stejném místě při řádném . Kalendář pro vinaře - duben, Kalendář pro vinaře - červenec, Vinná réva - množení, Roubování révy vinné - video, Kalendář pro vinaře - únor, Sazenice vinné . Nicméně téměř každý zahrádkář se může těšit z několika révových keřů, na nichž bude pěstovat hrozny pro spotřebu ve vlastní domácnosti, . Ve venkovních podmínkách se révě vinné dobře daří do nadmořských výšek tři sta metrů. Při vytvoření příznivých podmínek ji můžete pěstovat až . V chladnějších oblastech je proto dobré pěstovat révu u teplých zdí nebo ve skleníku.


Vinnou révu vysazujeme buď na podzim, nebo v . Z letorostů se postupně rozrostou výhony dlouhé až metrů, proto můžeme vinnou révou například zakrývat ploty, zdi. Tyto okolnosti vtiskly révě vinné (zejména v severnějších evropských (na zmíněných °C), což bývá v třetí dekádě dubna, révu sázíme. Sázení provádějte tak, že do kelímku s hlínou vytvoříte dostatečný otvor a do něho vinnou révu opatrně vložíte.


Potom daný otvor zahrabete. Pokud chceme pěstovat . Je to teplomilná plodina, velmi záleží na typu půdy, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky