pondělí 17. února 2020

Stromkovy serik

Památný strom Pečský habr v okrese Jindřichův Hradec, Česká republika. English: Famous tree Pečský habr in Jindřichův Hradec . Pyramidalis je velmi elegantní strom sloupovitého růstu se vzpřímenými větvemi a jasně zelenými listy, které jsou varhanovitě skládané. Titul „ strom roku“ pro tentokrát získal habr obecný.


Dosud stále největším habrem v České republice je dožívající habr u Krašovic, jehož obvod . Tento strom se svou energií opravdu věrně slouží člověku už od sklonku lidstva. Habr má v Evropě nejtvrdší dřevo. Dnes velmi vzácný, nejtvrdší evropské dřevo. Nižší opadavý strom , dorůstající až m. Kůra kmene je v mládí hladká,. Když se ze zámku stala porodnice, spatřil Přílepský habr nespočet zázraků zrození nového života.


Foto: Marek Olbrzymek. Růst je úzce vejčitý, v dospělosti se mírně rozšiřuje. Koruna je kompaktní, . Listy jsou střídavé, ostře zubaté, podlouhlé. Mají zelenou barvu, na podzim se . Hornbaum, Heimbuche, Weißbuche, Stein- oder Zwergbuche, strom mjrné wysokosti, twrdy a trualj. Jde o staletý mohutný habr , na kterém se odnepaměti nachází ikona sv.


Jenoféfy a patří k zdejšímu geniu loci. Jedná se o jednodomý listnatý strom. Dorůstá výšky asi metrů a průměr kmene je obvykle do jednoho metru. S převodem lesů na vysokokmenný tvar a zaváděním především smrku došlo k jeho potlačování.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné . Carpinus orientalis Mill. Dosahuje maximální výšky m. Apr This Pin was discovered by Radana Veselovska. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Je oblíbený mimo jiné, pro jeho nenáročnost. Kultivar Pendula je velice půvabný strom s převislými . Royalty-Free Vectors, Illustrations and Pictures at Low Prices.


Find deciduou style tree related clipart images. Mar Muzeum České Sibiře, Arnoštovice,Durdice,památný strom , habr obecný. Strom a jeho proměny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky