čtvrtek 27. února 2020

Střihání ibišku

Iluze džungle byla dokonalá. A navíc je čas stříhání ibišků. Jak správně říznout a jsem. Ibišek syrský (Hibiscus syriacus), někdy nazývaný Růže z východu kvete celé léto.


První tři roky po výsadbě, kdy ibišky rostou velmi pomalu, . Asi nejčastěji potkáme krásný ibišek čínský neboli čínskou růži (Hibiscus rosa– sinensis), běžně pěstovaný jako pokojová rostlina. U volně rostoucích ibišků stačí řezem rostliny omladit a prosvětlit jednou za tři roky. Radikální řez je kromě nádobových vhodné též pro staré . Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy. Kdo by nemiloval ibišky pro jejich exotickou krásu. Ovšem jak si vypěstovat hezký a velký.


Podle toho volíme i způsob stříhání. Ibišek se vysazuje zásadně na jaře, aby měl čas do zimy vyzrát . Nejčastěji u nás pěstovaným ibiškem je ibišek syrský (Hibiscus syriacus), který dokáže dobře odolat našim podmínkám. Nezapomeňte v únoru ostříhat ibišek, jinak Vám moc nepokvete. Poradíme Vám, jak na to. Je to snadné a rychlé, přesvědčte se!


Pokojový ibišek - stříhání. Přiměřeným stříháním konců . This feature is not available right now. Please try again later. Nikde jsem se však nedočetla, jestli se střihají pouze větvičky které . Ideálním obdobím pro řez ibišku syrského je březen až duben. A jelikož ibišek kvete zásadně na nových přírůstcích, . V létě u ibišku se zálivkou nešetříme.


Je-li substrát suchý, začnou mu opadávat poupata. Přemokření ale také nemá rád. Pokud chcete, aby Vám ibišky krásně v létě kvetly, můžete začít se setřihem velkých ibišků. Pro stříhání ibišků je nejlepší čas právě teď. Ibišek pokojový, Hibiscus syriacus, Kvetoucí pokojový keř oleandr, Pěstování hortenzie, Stephanotis, Stříhání malin, Kalendář pro vinaře - únor, Pěstování tújí,.


Pokud se i váš ibišek potýká s takovýmto problémem, vyzkoušejte doporučovaný zimní řez. Ibišky je vhodné sestřihávat až do . Stříhání , případně tvarování ibiškům vůbec neškodí a můžeme tak činit po celý rok. Rostliny mají výšku cca - cm.


Jarní sestřih navíc podpoří růst nových větví a bohatší kvetení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky