úterý 10. dubna 2018

Rez hrušková jalovec

Jde o dvoudomou rez , mezihostitelem je jalovec chvojka, na kterém přezimuje. Mšice, květopas hrušňový, zobonoska, obaleč pupenový, pilatka hrušková , . Vajíčka jsou elipsovitá, světlá, mm dlouhá, mm široká. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba hned po odkvětu.


Zahrádkářův diář, Ochrana a péče, Jádroviny, Řez ovocných stromů,.

Listí zlikvidujem a našprtáme ten postřik. Jalovce už tam jsou, jinak by nebyla rez. Houbová choroba - rez hrušková. Zdravý strom se s tím popere.


Jinak samozřejmě chemický postřik. Jelikož je rez hrušková dvojbytná a přezimuje na jalovci čínském a jalovci . Gymnosporangium fuscum, Aecidium cancellatum, Podisoma juniperi-sabinae, Puccinia juniperi, Roestelia .

V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před. Jejich postřik spolehlivě likviduje rez i na dřevinách. U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v lokalitě silného výskytu.


Výskyt rzi hrušňové je vázán na přítomnost obou hostitelů, tedy hrušně a daných druhů jalovce. Chřadnoucí hrušně, jejichž listy jsou posety oranžovými skvrnami. Tak se projevuje rez , dříve vzácné, dnes stále častější onemocnění těchto. Napsal Iveta Hrušková: Kategorie: Choroby ovocných stromů.


Nový příspěvek od paul úte 09. Rez hrušková- postřik. Dostal jsem typ na postřik , který by měl působit na rez hruškovou. Strom se postříká na.


Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po odkvětu. Rebarbora: nejen do koláčů, i jako postřik. A víte, co je staročeská hrušková pracharanda a že směle nahradí cukr? Ošetření je dobrou prevencí a podzimní postřik je nezbytný u .

Ochrana: časná výsadba, postřik insekticidem v době maximálního líhnutí larev. Pokud vás trápí rez hrušková , tak pozor! Pokud se venkovní teploty přehoupnou přes st. Contarinia pitvora (Riley). Místy významný škůdce hrušek, který může znehodnotit i větší část sklizně některých odrůd hrušek, v těžších . Aplikace se nesmí aplikovat při větru, aby nedocházelo k úletu postřikové kapaliny na zelené části rostlin.


Postřik nesmí zasáhnout listy ani plody hrušní. Juniperus – rez hrušková. Nemá smysl dělat postřik , pokud je nevhodné prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky