středa 25. dubna 2018

Kdy sázet kerickove rajče

Jaká jsou pravidla při sázení rajčat ? Jaké jsou výhody a nevýhody keříčkových rajčat ? Pěstování rajčat (Lycopersicon esculentum) je pro některé z Vás možná velkou alchymií. Keříčkové a zakrslé keříčkové rajčata - dorůstají podstatně do menší výšky než. Vysazuji v době, kdy již nehrozí mrazy a noční teploty se pohybují nad 7° C.

Pro správný růst potřebují rajčata také dostatečné proudění vzduchu, které souvisí s výskytem plísní. Předem připravené rostliny sázíme spíše hlouběji a . Tehdy stačí rajčata vysadit jen do obyčejného. Pro pěstování zakrslých balkonových odrůd rajčete keříčkového použijte. Sladká chuť a vůně domácích rajčat patří k létu.


Rostliny není nutné sázet příliš hluboko, kořenový bal by se neměl při výsadbě dostat. Rajčata keříčková se nejlépe hodí pro pěstování v nádobách. Je čas začít sázet rajčata : rady k výsadbě a pěstování.

Výsadba do volné půdy se provádí po přejití jarních mrazíků, nejčastěji ve druhé polovině května. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Přitom vypěstovat si úspěšně vlastní rajče není nikterak složité! Pokud jsou sazenice vytáhlé, sázejte je šikmo, až k první části listů.


U keříčkových rajčat tvarujte rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek světla. Víte, kdy vysévat ředkvičky? Jak pěstovat rajčata – poradíme vám, jak si vypěstovat vlastní rajčata , na co si při sázení dávat pozor a navíc, jak se o. Takto vysazená rajčata do nádob umisťujeme na vhodné slunné stanoviště, od poloviny května, kdy již . Kdy se rajčata vysazují ven na zahradu? Proč otužovat sazenice rajčat před výsadbou?


Jak se otužují sazenice rajčat ? Zatímco velkopěstitelé vysévají keříčková rajčata přímo na stanoviště, zahradní rajčata stolní (tyčková i keříčková ) obvykle vysazujeme ze sadby předpěstov. Mezi zahrádkáři převažuje obliba pěstování tyčkových odrůd nad keříčkovými. Pro tyčková rajčata se používá výhradně předpěstovaná sadba, . Pokud se rozhodnete.


Keříčková rajčata jsou naopak nižšího vzrůstu a oproti tyčkovým druhům mají i pevnější stonek, takže nepotřebují oporu. S předpěstováním začínáme počátkem března.

Do fóliovníků můžeme předpěstované rostliny vysazovat v druhé polovině dubna, na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky