středa 18. dubna 2018

Přesazování orchidejí

Přesazování orchidejí

První přesazování orchideje je pro začínajícího pěstitele lehce stresující. Vezměte orchidej, kterou se chystáte přesazovat, a tak, jak je, . Jak přesadit orchidej. Kdy nejlépe přesadit?


Rostlinku je nejlépe přesazovat zjara nebo brzy po odkvětu. Pokud máte orchidejky, které kvetou . Orchideje přesazujeme většinou jednou za dva roky. Nejvhodnějším obdobím je jaro, ale přesazovat můžeme jen rostliny, které nekvetou. Dříve nedostupné a exotické orchideje u nás nacházejí řadu obdivovatelů a stále více domácností se je snaží i pěstovat. I orchidej je nutné čas od času přesadit.


V našich podmínkách nejčasteji pěstujeme Phalaenopsis neboli můrovec. Jde o orchidej z pralesa, které se perfektně . Pro přesazování phalaenopsisu neboli můrovce je důležitý Kůrový substrát pro orchideje od Rašelina Soběslav. Máte doma orchidej , která nekvete, vylézají jí kořeny z květináče nebo se jí prostě viditelně nedaří?


Přesazování orchidejí

Přesazování orchidejí. Péče o ně je ale poněkud jiná, než o běžné pokojové rostliny. Epifytické orchideje se přesazují obvykle jen . Phalaenopsis je odrůda orchideje , která se dá celkem lehce pěstovat a kvete skoro po celý rok – od jara do zimy . Přibližme si tedy přesazování orchidejí , respektive postup, který bychom měli dodržovat.


Vzhledem k tomu, že přesazování je i při odborém postupu zásahem do života rostliny, je třeba . Než orchidej přesadíte, věnujte pozornost substrátu. Den před přesazováním zalijte nový substrát vroucí vodou, čímž zničíte zárodky . Také jste propadli těmto úchvatným exotickým rostlinám, které se dnes již zabydleli v nejedné domácnosti? Většinou jsou orchideje, které kupujete v obchodě, baleny v levných plastových květináčích s kořeny zabalenými v . Tento pin objevil(a) Marie.


Přesazování orchidejí

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Slíbený speciál o přesazování pokojových rostlin je tady! V květnu je ideální čas na přesazování orchidejí rodu Phalaenopsis, který je u nás . Ptáte se, jak správně přesadit orchidej ? Není to žádná věda, nemusíte z toho mít obavy.


Při správné péči Vás rostlina odmění krásnými květy. Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně přesazení (nebo spíše rozesazení) orchideje. Dostala jsem před necelými dvěma lety orchidej a . Ideální doba na přesazení orchidejí je brzy po odkvětu nebo na jaro.


Ačkoliv orchidej působí velmi křehce, nemusíte se bát, že jí ublížíte. V ideálním případě byste ji měli .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky