středa 25. dubna 2018

Dřezovec

Na dřezovci jsou na podzim nápadné velké lusky, ty opadávají později než listy. V názvu má dost často používán přívlastek trojtrnný - po kmeni jsou rozsety trny, a to v počtu 3. Dřezovec trojtrnný – pedie cs. Existují i beztrnné odrůdy. Původní druh má název trojtrnný, neboť po jeho kmeni jsou rozsety poměrně ostré trny v počtu někdy .

Pěstují se především . Od jara až do časného. Jan Rajčok na Sbazar. Popis: Okrasná dřevina pocházející . Chybí vám na zahradě listnatý vzrostlý strom?


Gleditsia triacanthos L. Nechcete čekat než vyroste? Vysadíme vám strom přímo na vaši .

Původ a rozšíření: Severní Amerika. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Velmi oblíbený skoro beztrnný kultivar charakteristický ostrým zlatým jarním . Acacia triacanthos Gron. Sazenice zakořeněná v nádobě z výsevu. Nově vyšlechtěný kultivar dřezovce výrazný především díky atraktivně se měnícímu olistěné během celé sezóny. V každém ročním období je.


Pomalu až středně rostoucí žlutolistá odrůda dřezovce. Díky své výjimečnosti patří tento strom mezi chráněné památné stromy České republiky. Druh stromu: dřezovec trojtrnný.


Prodejní výška: až 3m. Doprava: pouze osobní odběr. Plod: hnědý lusk, dluhý i přes cm. Květ: žlutozelené květy v hroznech. Druhové jméno trojtrnný má dřezovec kvůli svým dlouhým, po třech uspořádaným trnům.


Nad zeleninovou částí zahrady by se měl elegantně vypínat dřezovec.

Podle legendy pocházela Kristova koruna z trnitých větví dřezovce. S dřezovcem není možná záměna za žádnou jinou rostlinu. Severoameričtí Indiáni používali . Momentálně není skladem. Maximální péče o rostliny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky