pátek 20. dubna 2018

Kdy sázet mečíky a jiřiny

Výsadba do volné půdy se provádí po přejití jarních mrazíků, nejčastěji ve druhé polovině května. Pěstování rajčat není žádná věda, pokud víte, jak na to. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám. Přitom vypěstovat si úspěšně vlastní rajče není nikterak složité!


U keříčkových rajčat tvarujte rostlinu tak, aby bylo uvnitř keříčku dostatek světla. Víte, kdy vysévat ředkvičky? Jak pěstovat rajčata – poradíme vám, jak si vypěstovat vlastní rajčata , na co si při sázení dávat pozor a navíc, jak se o. Takto vysazená rajčata do nádob umisťujeme na vhodné slunné stanoviště, od poloviny května, kdy již . Kdy se rajčata vysazují ven na zahradu? Proč otužovat sazenice rajčat před výsadbou? Jak se otužují sazenice rajčat ? Zatímco velkopěstitelé vysévají keříčková rajčata přímo na stanoviště, zahradní rajčata stolní (tyčková i keříčková ) obvykle vysazujeme ze sadby předpěstov.


Mezi zahrádkáři převažuje obliba pěstování tyčkových odrůd nad keříčkovými. Pro tyčková rajčata se používá výhradně předpěstovaná sadba, . Keříčková rajčata jsou naopak nižšího vzrůstu a oproti tyčkovým druhům mají i pevnější stonek, takže nepotřebují oporu. Pokud se rozhodnete.


Do fóliovníků můžeme předpěstované rostliny vysazovat v druhé polovině dubna, na . S předpěstováním začínáme počátkem března. Nemusíme se vzdát úrody rajčat , stačí si vybrat tu správnou odrůdu a vysadit ji na balkon či terasu. Vyberte pro rajčata záhonek, kde jste je v . A nějak nevím, kdy a kam vysévat, kdy dělat výsadbu, jak zaštipovat, co je s oporou.


Dáte-li přednost keříčkovým rajčatům , pěstujte je spíše v nádobách než truhlících. Oblíbená je cherry odrůda Vilma, která dobře plodí a dorůstá . V tomto období, kdy již nehrozí, že by tyto teplomilné rostliny zmrzly, sázíme vzrostlé silné sazenice rajčat , které jsme si sami vypěstovali třeba . Klasická rajčata mohutnějšího vzrůstu dělíme na keříčková a tyčková. Mezi nejvíce známé keříčkové kultivary určitě můžeme zařadit hybridní . Slabá rajčata sázíme šikmo, protože kořeny zůstanou v teplejších vrstvách půdy. S přihnojováním končíme nejpozději v polovině července, kdy už je v půdě dostatek živin . Budete-li pěstovat keříčková rajčata , měli byste mezi rostlinami dodržovat. Do nádoby této velikosti sázíme maximálně dvě sazenice tyčových rajčat.


Zejména v době, kdy rajčata nasazují na květy a počínají vytvářet plody, . Existují tyčkové nebo keříčkové odrůdy rajčat , na nichž vyrostou plody červené, žluté, oranžové, růžové i bílé. Tvarem se rajčata různí od . Historie pěstování rajčat sahá až do 15. Aztékové ve Střední Americe. V základu se rajčata rozdělují na dva typy: keříčková a tyčková.


Obecně se ale semínka rajčat sázejí na konci března.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky