pondělí 23. dubna 2018

Kdy a jak sázet vino

Calvatia gigantea - foto: Michal Bernátek. Roste už asi dní, MB. Nikoli však všude, kde by se její růst dal očekávat. O to větší pak bývá . Připomíná mohutný chomáč vaty, proto se jí také říká vatovec obrovský.


Tato největší houba z čeledi.

Kde pýchavka obrovská roste ? Pýchavku lze najít na . Podobně jako i jiné houby se v lokalitě nevyskytuje . Zdravím všechny, nám roste vatovec každý rok. Dobry den prosim o radu kde se da koupit podhoubi pychavky. Kde můžeme nalézt vatovec obrovský?


Vatovec obrovský, neboli pýchavka, roste nejčastěji na pastvinách. Nejčastěji ji nalezneme na takových . Houbu lze nalézt od května do října, málokdy roste osamoceně.

U nás je zem suchá na troud SmlJinak pýchavku jsem nikdy nejedla. Proto houby nesbíráme v místech, kde by v půdě mohl být vyšší výskyt těchto prvků. Kde roste tato obrovská pýchavka?


Okrasné a užitkové rostliny. Kvalita hub je v přímém poměru ke kvalitě substrátu, na němž roste. Ideální je oblast, kde rostou kopřivy, popřípadě jiné rostliny, jejich kořínky potřebuje pýchavka.


Medvědí česnek roste v hájích u potoků od nepaměti. Kačenka česká ještě roste. Je veřejným tajemstvím, že vatovec - alias pýchavka obrovská - je ze. Langermannia gigantea ( vatovec obrovský). Vatovec roste po vydatných deštích na loukách, pasekách, zahradách, mezi trávou.


Mně roste pýchavka na zahradě ale jen v srpnu pokud prší. Chtel bych se zeptat - povedlo se nekomu ten vatovec vypestovat? Díky nim pak víme, kde vatovec roste a kam se za ním máme příští rok vypravit. Právě v tomto období tedy věnujte nálezům starých plodnic zvýšenou pozornost.


Je to velmi chutná houba především do omáček, roste však vzácně, nejvíce v borových lesích. Měcháč bezpečně poznáme na řezu, kde černé pletivo plodnice je poseto nápadnými žlutavými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky