pátek 27. dubna 2018

Kdy řezat tůje

Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. První období nastává v červnu, kdy se odstraní převážně přečnívající výhonky. Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců. Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda.


Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Na zahradě mám jako živý plot asi dvoumetrové habry, které mají vyhnané výhony. Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji . Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Kdy správně stříhat živý plot.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Thuje dobře snáší řez, ale i častější zastřižení mladých letorostů. Dokonce není potřeba řezat nad konkrétním rozvětvením, ba právě naopak, . Tento příspěvek (zjistit adresu). U tohoto druhu není potřeba řezat boky, stačí seříznout . Se stříháním je lepší počkat, . Poprvé v termínu, kdy je dokončen hlavní prodlužovací růst - na konci jara (v červnu) a . Můžu ještě v tuto dobu zastřihnout tůje ? Jenom kousek kvůli novému plotu :-)) aby.


Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře? Jak a kdy stříhat meruňku? Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího.


Podívejte se jak a kdy provést správný řez! Pro jehličnatý živý plot se hodí tis a túje. Lze je sestříhávat lépe než . Túje s kořenovým balem se prodávají zejména v březnu a koncem října, kdy je vhodné vysazovat prostokořenné dřeviny, resp. Příroda nedělá ošklivé rostliny. Stačí se podívat na zerav neboli túji (Thuja).


Je voňavá, skromná, užitečná a vesele barevná dvanáct měsíců v . Thuje , česky označované jako túje se mnohdy nedaří pěstovat z různých důvodů. Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). Výška plotu by neměla přesáhnout tři metry, na jeden metr můžete vysadit dvě až tři dřeviny. Sólově vysazené stromy mohou být vyšší a ozdobněji řezané , to vše . Střih tújí , foto archiv.


Pro řez živého plotu z jehličnanů si vybereme den, kdy je spíše zataženo, neboť je menší nebezpečí, že řezané rostliny . Zaoblený vršek je vhodný hlavně u tůjí , kdy plot působí méně stroze, ale úhledně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky