úterý 3. dubna 2018

Řez černého rybízu po sklizni

Zejména v letním období se provádí u révy vinné tzv. Jde o ošetřování zelených letorostů a listů a odtud pochází i tento termín. Doporučený řez 3–týdny po opadu listů podporuje intenzivní růst vjarním období.


O vinnou révu je potřeba dobře pečovat. Odmění se nám bohatou a sladkou úrodou.

Co musíme udělat nyní v jarním období? Pozvánka na řez vinné révy. Boskovice zve své členy i ostatní zájemce na ukázku řezu vinné révy. Přišel mi jako velmi pochopitelný i pro naprostého začátečníka, snad se nebude . Tento text se objevil na fóru zahrada.


Zaměřme se teď na péči o révu na zahradě, kde rostlinám můžete věnovat více pozornosti. Vinnou révu je nejvhodnější .

Réva se skládá z kmene, tzv hlavy, jednoho nebo dvou loňských prutů, ze kterých letos vyrostou letošní výhonky s hrozny. Z ušlechtilé révy viné nad místem srůstu s podnoží vyrůstají letorosty ze spících oček, které většinou odstraňujeme. V případě výměny kmínků ponecháme jeden.


Způsob, jakým je keř révy veden řídí velikost, tvar a výšku rostliny tak, aby docházelo k co největším výnosům a kvalitě hroznů. Pro pěstitele vinné révy je únor ve znamení nejdůležitější práce - řez révy. Pro úspěšné plození je zapotřebí prořezat i révu ve skleníku či v . Ponechaný tažeň zkrátíme asi na deset oček.


Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí. Základní rozdělení řezu révy vinné. To, co vypadá jako zábava, je ale pro vinaře náročná práce.


Révu je nutné každý rok. Lampelberg, vaše hlavy dostanou novou svěží fazonu . Jitka Jiříková Všichni známe pořekadla a rčení o víně , o tom, že ve víně je pravda. Dělali ho na keřích odrůdy Sauvignon tvarovanou v rýnsko-hessenském vedení.


Archiv pro štítek: řez vinné révy.

Mistrovství ČR v řezu vinné révy ve Valticích na Břeclavsku letos poprvé ovládly ženy. Letos je všechno oproti rokům minulým opožděné. Loni jsem stříhal 26.


Míza začíná u vinné révy proudit velmi brzy, proto se vyplatí s řezem nečekat, jinak z řezných ploch velmi silně vytéká. Postižené keře tím ztrácejí . Zveme vás na další ročník Mistrovství řezu révy vinné , které se bude konat v pátek 28. Ve kterém ročním období v klimatických podmínkách . ROK VE VINOHRADĚ - VINICE V PŘEDJAŘÍ. Předjaří je doba, kdy už nám nevládne sněhová královna, ale jaro si ještě nepřevzalo všechny . Podnože ovocných dřevin, řez vinné révy.


M – vzrůst stromků na této podnoži je přibližně střední intenzity. Kořenový systém je bohatý, . Kalendář pro vinaře - únor, Pěstování vinné révy pro začátečníky, Kalendář pro vinaře - duben, Jak na rozmnožování vinné révy řízky, Choroby a škůdci vinné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky