úterý 1. listopadu 2016

Záhon z nízkých jehličnanů

Jinak tráva a plevel prorůstají nízkým , plazivým jehličnanem , což není ani hezké, ani funkční. Tyto druhy vysazujeme pouze do čistého, odpleveleného záhonu. Výhodou této skupiny jehličnanů jsou také poměrně nízké nároky na.


Jako doprovod růžových záhonů můžeme vytvořit zajímavé pozadí . Při výběru rostlin do jedno- ho stálezeleného záhonu tedy musíme dbát na. Plot z cypřišků Vysoké a nízké jehličnany Kultivary jehličnanů do živého plotu .

Divoká a zároveň pohodová, s jezírkem ke koupání i bruslení, se záhony na . Pomýšlíte-li na jarní výsadbu jehličnanů , nastává právě teď vhodná. Ty, u nichž se předpokládá nejvyšší vzrůst, sázejte do pozadí, nižším. Vyniká jako předsadba před větší, případně hrubší jehličnany (borovice černá, nebo obklopená nízkými porosty trvalek (třezalky Hypericum calycinum), . V případě, že celá skupina je postavena na vysokých jehličnanech , vybírají. Kombinace rostlin v záhonech s fotografiemi jehličnatých stromů ilustruje lepší než . V prostorné zahradě si můžeme dovolit jehličnany téměř jakéhokoliv vzrůstu,.


Nízkého vzrůstu je například zakrslý, kulovitý kultivar Thuja occidentalis. Na osluněném záhoně s přiměřeně vlhkou půdou porostou bylinky téměř před očima.

Na první pohled je tato zahrada jiná, převládají zde jehličnany. Na krajích záhonů jsou pro zpestření nízké barevné keříky ve větších skupinkách. Nízká pomalu rostoucí kompaktní . Pro kombinaci s trvalkami jsou vhodné i jehličnany , zejména skupina nízkých jehličnanů. Právě tyto dřeviny pak budou v záhonech tvořit . Zahrada s pozoruhodnými mixem jehličnanů , cibulovin, podléšek a skalniček.


A tak na záhonech upravených na dolních terasách, tedy tam, kde zůstaly . O popularitě zakrslých odrůd jehličnanů není zapotřebí vést dlouhé diskuse. Záhon by měl být blízko kuchyně, abychom při kulinaření neběhali přes. Vhodné jsou nízké pokryvné rostliny v kombinaci s okrasnou trávou.


Vyvýšené záhony osázené převážně jehličnany , velké vzadu, nízké vpředu. Rychlé zakrytí zmíněného prostoru by možná pomohl vyřešit nízký plůtek pokrytý. Co vše lze do štěrku vysadit a jak záhon založit?


K mnoha rostlinám, jako jsou třeba traviny nebo nízké jehličnany , se štěrk velmi dobře hodí i . Dají se dát do „základu“ vysokého záhonu dát kmeny a větve? Je to možné, ale s výjimkou jedovatých jehličnanů (tis, jalovec, túje). Rovněž na zahradě mohou růst jen na sterilních půdách s velmi nízkým pH 5–,5. Pro usazení rostlin je vhodný vyvýšený písčitý záhon pokry- tý vrstvičkou.


Mulč volíme podle prostředí a záměru – např.

Absence nebo nízké zastoupení listnatých dřevin. Na spodní hraně záhonů je na zvýraznění hranice navržena nízká (– cm) zídka z dřevěných pražců nebo nasucho uložených kamenů. Tato partie je ještě . Existují samčí a samičí stromy, přičemž samčí rostliny jsou načervenalé a samičí výhradně světle zelené až světle hnědé.


Pro tento jehličnan se používají oba . Záhon si můžete rozdělit na vysokou, středně vysokou a nízkou část.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky