středa 23. listopadu 2016

Kdy střihat bobkovišen

Bobkovišeň Caucasica. Kdy bobkovišně stříhat. Přestože odborné příručky doporučují stříhat živé ploty v letní době, nejlépe v srpnu či v září, zahradníci stříhají kdykoliv . Botanicky tvoří bobkovišeň samostatný rod Laurocerasus, jinak též.


I když píšou, že se má stříhat v červnu apo stříhat podle mne jde asi kdykoliv v létě.

Tam, kde ustřihnu, tak tam vyroste nové koště. Jak rychle roste bobkovišeň ? Jak pěstovat bobkovišeň – Príma receptář. V případě, že ale bobkovišeň pěstujeme jako živý plot, řez bychom měli provést již v srpnu. Subscribe to kdy stříhat bobkovišeň. Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.


Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném. Stálezelené dřeviny s většími listy (např. cesmína, bobkovišeň …).

Ideální dobou, kdy střiháme opadavé keře živého plotu, je červen a říjen . Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Stříhání je možné v dubnu nebo v polovině července. Diskuze: stříhání aronie.


Aby byla korunka stále kompaktní, je potřebné nakrátko ji ostříhat. PŘESTÁRLÁ BOBKOVIŠEŇ. Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře? Ale ta ale žádá jistou péči. Cca v polovině března, kdy se příroda probouzí.


Sazenice zázračného plotu druhé generace už dodáváme zkrácené, ale i ty rostliny můžete po zimě zkrátit . Příspěvků: Zobrazení: Poslední příspěvek. Jak a kdy řízkovat muškáty? K těmto keřům patří také bobkovišeň často používaná jako živý, stálezelený plot. O živý plot je třeba pečovat, pravidelně ho zalévat, stříhat a hnojit.


Můžete si je uchovat i přes zimu, jen musíte vystihnout ten správný čas, kdy je ustřihnout.

Vždy je dobré si stříhání dobře načasovat, aby květ . Jiné druhy se stříhají v červenci nebo srpnu a pak znovu v říjnu, kdy se. Jiné živé ploty stačí stříhat jednou za rok, např. Prunus laurocerasus).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky