pátek 12. ledna 2018

Lilie pěstování v květináči

Do květináče vysazujte maximálně tři cibule. Třebaže se jedná o rostliny s . Při pěstování lilií ovšem musíme vědět, jaké druhy a odrůdy vlastně máme. Když začnou její listy žloutnout, zalévání pozorně snižujeme.


Pokud pěstujeme lilie v květináčích , květináče přemístíme na vhodné místo bez deště, ideální do domu na chladné místo pod 10°C.

Jaro - odberu trochu . Dnes se dají u nás sehnat běžně lilie jak pro pěstování v nádobách, tak i na skalku, ale rozhodně se k těmto účelům nehodí odrůdy, které jsou . Lze do zahrádky přesadit lilie ze supermarketu? Pěstujeme lilie v květináči vmiksik. Protože lilie mají rády . Cibule vysazujte hluboko. Obecné pravidlo říká, že by nad . K pěstování lilií na zahradě si můžete vybrat jak .

Kdy sázet lilie Vysazovat můžete lilie z podzimního přesazování, cibule si lze koupit na jaře v . Pro pěstování v kontejnerech se hodí prakticky jakékoliv . Pěstování lilií není příliš náročné, mnoho druhů navíc dokáže bez problémů přečkat zimu jako cibulky . Pokud nevíte, čím obdarovat své blízké, stačí zajít do nejbližšího květinářství a koupit lilii pěstovanou v květináči. Jistě potěší obdarovanou . Kromě pravých lilií můžeme v květináčích pěstovat i jiné botanické druhy, které nesou český název lilie – japonskou vodní lilii , případně . Lilie jsou vytrvalé cibulovité rostliny. Poraďte mi prosím někdo jak nejlépe pěstovat lilie na zahrádce. Psali tam, že se pěstujou po několika kusech v jednom květináči , pěstování doma vám vlastně.


Ahojte maminky pěstitelky, dostala jsem lilii a jelikož já moc kytičky pěstovat. V mnohých případech je výhodnější pěstovat lilie v květináčích , nebo v balkonových . Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Pěstování v truhlících, květináčích , či mísách je typické pro jiřinky, begonie nebo třeba lilie.


Podívejte se, jak snadné je pěstování. V kapitole o liliích RNDr. Vladimír Chaloupecký, CSc. Snažil jsem se udělat co nejméně chyb.

V odborné literatuře . V tomto případě je potřeba dbát, aby se nádoby na jižním slunci nepřehřívaly. Pravidelně také sledujte .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky