pátek 26. ledna 2018

Jak vypadá pýr

Jedná se o vytrvalé byliny. Jsou trsnaté, často s oddenky. Stébla dorůstají výšek zpravidla . Německý název: Gewöhnliche Quecke, Gemeine Quecke. Pýr plazivý - Atlas - Agromanuál. Anglický název: Quackgrass, Common.


Pýr známe většinou jen jako úporný plevel. Rukola vypadá sice jako plevel, přitom je ale elixírem zdraví. Některé trávy vypadají podobně jako pýr (např. jilek mámivý), ovšem podzemní část je spolehlivýmrozlišujícím znamením. Pěstování: Jsem si jist, . O kousek dál vedle něj se to pohnulo. Já jsem Bubajzlík,“ řekl bubáček a zkoušel si představit, jak vypadá topýr.


Vytrvalá tráva , vysoká až m se vzpřímenými stébly. Listy jsou dlouhé, vyrůstají v místě kolének. Na koncích lodyh vyrůstají květy a plody, které . Přibližně za měsíc od vyklíčení rostliny je oddenek připravený na vegetativní reprodukci. Jak vypadá pravý pýr. Mělce koření a množí se oddenky.


Samotná rostlina je vyššího vzrůstu, stébla s listy . Patří mezi velmi významné vytrvalé plevele. Konkurenční schopnost je vysoká. Do půdy vylučuje alelopatické látky, . Na to si odpovíme v následujících řádcích poměrně . Pýr je velmi dobře uzpůsoben k přežití. Rozmnožuje se jak semeny, tak oddenky.


Kvete od června do srpna. Z jednoho stébla vypadne až 100 . Nešel mi přiložit obrázek, až teď. Prosím vás, za jakou dobu by bylo vhodné tedy postřik aplikovat? Je to dny stará fotka. I plevele množící se převážně kořeny a oddenky (kozí noha bršlice, pýr plazivý, podběl obecný) je škoda pálit a mohou se kompostovat.


PYKAT – odpykat, odpykávat, pykání PÝR – pýř , pýřavka . Pozná, jak vypadají mladé výhonky, jak dospělé rostliny, kterým směrem se při rozšiřování. Ten náš plevel je pýr plazivý (Elytrigia repens).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky