středa 9. září 2020

Zkracování tůje

Já jsem takhle zkracoval metru vysoký a let starý živý plot z tújí na 2. Radikalni rez let starych thuji? Jak a kdy zastřihnout vysoké Thuje ? Radikálním řezem túje nezabijete, ale budou vypadat hrozně. Zkracování živého plotu, příprava trávníku na zimu, přesazování a řez stromků. To byla nejčastější témata otázek, které padaly ve středeční .

Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Je to cca let a tůje žijí dodnes. Takže mě pěkně rostou, tak snad budou . Zkrácení přerostlích thují ve třech metrech.


OGRODOWE BONSAI - Jak ukształtować tuję w atrakcyjne. Otázka: Před lety jsme koupili zahradu, která má m vysoký živý plot z tújí. Skutečnost je taková, že túje (Thuja, zerav) patří ke skupině jehličnanů, které . POTŘEBUJEME ZKRÁTIT TŮJE.


ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM.

V živých plotech keř stříhejte poněkud šikmo, aby byla túje nejširší u země. Jednu dřevinu by jsme rádi porazili a jednu túji. Na zkracování je nejvhodnější září a zastříhávat musíte maximálně do tříletého dřeva, jinak by došlo k proschnutí keře. Záleží, o jaký druh se jedná, . Rostliny lépe využijí vydatnou zálivku ke kořenům jednou za čas, než pravidelné kropení na list.


Jakmile se uchytí, přežijí první zimu a začnou přirůstat, tak túje. Jehličnany a túje se upravují koncem října. Listnaté rostliny a keře je nutné zkracovat dříve.


Hned po výsadbě se jim zastřihnou hlavní výhony a . Dobrý den, náš soused si vysadil tůje a buky přímo k našemu plotu. Větve prorůstají přímo. Požádala jsem o zkrácení , ale změna žádná. Stálozelené živé ploty ze smrků, tůjí , cypřiší, střemchy nebo tisu snáší téměř každý střih a je možné je zkracovat prakticky po celé léto.


Vyhýbejte se ale přitom. Při zkracování je nutné, aby se především odstranily poškozené a převislé větve,. Druhy jako túje , vavřínovec a cypřišek jsou stálezelené a . Najednou přijde soused a rozhodne se udělat si živý plot z tújí a vysází.


Thuje mají místy tři metry když jsme ho poprosili o zkrácení thuje co . Okresní soud v Chrudimi („soud prvního stupně”) rozsudkem ze dne 11.

V našich končinách patří k nejoblíbenějším rostlinám túje smaragd neboli zerav. Nadměrné protažení či naopak zkrácení je nežádoucí stejně jako nedostatečná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky