úterý 22. září 2020

Zastřihování rajčat

Jak zastřihovat rajčata. Při pěstování rajčat je vaším cílem určitě co největší úroda úžasných a zralých plodů. Jestliže pěstujete indeterminantní, neboli tyčková . Rajčata se neřežou, ale vyštipují se jim zálistky. Rajče jedlé řadíme do čeledi lilkovitých, pochází ze Střední a Jižní Ameriky a jeho plodem je bobule zvaná rajské jablko – rajče. K péči o tyčková rajčata patří nejen vyvazování rostlin, ale také vylamování zálistků.


Vylamování nebo zastřihování rajčat je cestou k bohaté úrodě. Zatímco rostliny tyčkových rajčat rostou, tvoří se jim za listy takzvané zálistky. Důležité informace pro omezení infekce a rady jak se bránit plísni bramborové, která rajčata napadá. V tomto díle si názorně ukážeme, jak vyštipovat rajčata , čím a jak je vyživovat a chránit proti chorobám. Nejvíce těchto účinných látek obsahují zralé plody z rostlin vypěstovaných . Nemáte k dispozici zahradu, a přesto byste rádi vypěstovali vlastní rajská jablíčka ? Máte-li balkon, je problém vyřešen – musíte jen vědět, jaké . Plody rajčat jsou velmi oblíbenou plodinou a není divu.


Je třeba zastřihovat boční výhony, aby rostlina mohla dostatečně vyhnat růst do výšky . K důležité péči o tyčková rajčata patří v době jejich růstu vylamování takzvaných zálistků. Zkušení pěstitelé dobře vědí, jak na to. Je fialka naše původní rostlina? Proto se určitě vyplatí vypěstovat si domácí rajčata , která tyto látky. Pěstovat rajčata na balkoně či terase je v současné době velmi.


Další, bez čeho se neobejdete, je pravidelné zastřihávání rostlinek a jejich . Pozor na prsty, jsou opravdu velmi . Velmi raná, determinantní odrůda balkónového rajčete. Plody jsou velmi malé, kulaté, průměrná hmotnost plodu je 8-g. Na jedné rostlině dozrává cca 500 . Vědci objevili sloučenin, které dávají rajčatům chuť. V průběhu šlechtění se však některé z nich ztratily. Její vzhled je poněkud nekompaktní a musí se často zastřihovat.


Ovšem to je super, … Rýmovník (Plectranthus amboinicus) je léčivá rostlina, kterou lze pěstovat . Zapečená rajčata s mletým masem. Kombinace mletého masa a rajčat chutná naprosto skvěle, tento. Stejně jako v případě rajčat plněných mletým masem s rýží.


Zastřihávání a pnutí.

Zastřihování rajčat

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky