čtvrtek 13. srpna 2020

Zkroucene stonky u rajcat

Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, slívy, renklódy a mirabelky. Při jarní výsadbě provedeme základní řez (viz. odstavec Řez ), při podzimní výsadbě . Vhodné je provádět takzvaný zmlazovací řez , který posilní plodnost stromu. Dělá se zkracováním hlavních větví o plných až 1centimetrů.


EZ OVOCNÝCH DŘEVIN Řez volně rostoucích ovocných stromů se provádí nejen kvůli kvalitě a. Zimní řez se praktizuje ve vegetačním období od října do března. Prospěje všem ovocným dřevinám, přičemž peckovité ovocné stromy je lepší . Zmlazování a hluboký řez , prováděný zejména v zimě , vyvolává rychlejší růst dřeva. Mnoho z původních švestek tvoří stromy, které jsou s křivými kmeny, . Nejčastěji zimní řez provádíme v únoru až březnu, ale je možné ho provádět ihned po skončení velkých mrazů.


Pokud bychom tento termín nestíhali nebo by nám . U švestek si musíme zapamatovat, že na každém letorostu je . Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny. Jarní řez rybízu – ukázka řezu a zajímavosti - Duration: 22:27. Výchovný řez v prvních letech.


První léta by se měla u slivoní vést v duchu zamlazovacího řezu. U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny a suché větve ( není třeba provádět detailní řez ). Na obrázcích vidíte strom před . Nevím, kdo Vám doporučil řez švestek v létě, ale hlavní čas řezu. Kdy je čas na detoxikaci? Podzimní řez vinné révy se standardně neprovádí.


Stříhání švestek , Stříhání tújí, Kalendář pro vinaře. Z ovocných stromů pak hlavně třešně a švestky. U jarního řezu je nebezpečí zanesení infekcí do řezných ran. Především třešně, višně, meruňky, broskve a švestky potřebují „spravit fazónu“. Pro ně zimní řez nepřipadá v úvahu.


Jádroviny v tuto dobu . Podle ročního období (letní, zimní ). Jenže švestky i jiné slivoně jsou sezónním zbožím, tak si těch knedlíků. Pro podzimní termín je nejlepší dobou výsadby chladnější etapa. Později stačí řez jen jednou za roky anebo v případě nutnosti (poškozené větve). Jabloně, hrušně , švestky a jiné ovocné stromy do vyšších poloh. Doba zrání švestek a rynglí.


Zimní ochrana stromků před zvěří, proč a jak chránit stromky. U jabloní se provádí v období od června do konce srpna. Dřevo slivoní je křehké a větve v ostrých úhlech se.


Po polovině léta se růst výhonů zpomalí a další růst stromu je koncentrován na kořeny a kmen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky