středa 5. srpna 2020

Výsev maty

Bylinky si můžeme předem předpěstovat, aby měly náskok Během února a března je ideální doba s předpěstováním bylinek začít. Předpěstování březen až květen, na povrch substrátu, semena mírně zatlačíme. Přesazení nebo přímý výsev venku do půdy v dubnu až červnu.


Kupte si sazenici máty , nebo malou rostlinu máty. Ve většině zahradnictvích mátu bez problémů seženete.

Existuje spousta odrů například sladká máta, . Feb Pro přímý výsev se hodí dobře prokypřený záhon ve druhé nebo třetí trati (nesmí být hnojen statkovými hnojivy), na slunném a závětrném místě. Jul Nejčastěji pěstovaným druhem máty je u nás máta peprná (Mentha piperita), což je. A právě z důvodu invazivnosti máty je vhodné její pěstování v. Je nejvyšší čas na výsev bylinek, mají delší vegetační dobu jako zelenina.


Mar Výsev bylinek právě začíná. Pokud jste samozřejmě bylinkový záhon nezaložili již dříve a mnohé druhy se na něm zazelenají bez vašeho .

Máta jako bylinka do vaření, nápojů nebo také jako přírodní repelent, který vás může ochránit před klíšťaty a komáry. Výsevy a množení: pro výsev semen zeleniny i květin, k přepichování a k. Mäta prieporná - semená mäty - g - Mentha. Podmienka Nový produkt. Mäta pieporná (latinsky: Mentha) je veľmi obľúbená . Malé sazeničky máty vysaďte do většího květináče, aby měly dostatek. Pro výsev – též přímo do volné půdy – jsou vhodné bazalka, brutnák, kopr, kerblík, . Mar Ale teraz vykonávame predovšetkým výsev do mobilných nádob v byte, priamy výsev na záhony prichádza až na výnimky na rad neskôr, . Mar Na hustý výsev se hodí třeba pažitka, které se daří při růstu v trsu.


Těžší půdy snesou pouze domácí máty , meduňka a měsíček. Výsev a množení bylinek pěstovaných na zahradě. Dělá se tak, že se odhrne kořenový systém, odstraní se . Jun Mangold skvěle prospívá v blízkosti cibule, salátu nebo keříčkových fazolí.


Můžete ho pěstovat i vedle šalvěje, tymiánu, máty , kopru či česneku. Sklizeň: červenec - .

May Správný výsev je základní kámen, jak mít vlastní kvalitní a zdravé. Forestina list, který slouží jak pro výsev a mladé rostliny, tak pro moření semen. Pěstujeme-li mátu doma v květináči je její výsev možný celoročně. Nebo se nechte inspirovat Tureckem a vyrobte si chlazený jogurtový nápoj plný máty. Disky pro výsev majoránky, máty a rozmarýnu.


V balení jsou disky – druhy bylinek – majoránka, máta a rozmarýn. V chladných oblastech je radno máty na zimu přikrývat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky