úterý 29. června 2021

Zpracování rebarbory

I samotnou rebarboru jezte až po tepelné úpravě, nikdy ne syrovou. Pokud nemůžete rebarboru zpracovat. Ke kuchyňskému zpracování se hodí řapíky z rebarbory , a to červené, žluté i zelenkavé.


Rebarbora pěstovaná v různých typech půdy se může . Před kuchyňským zpracováním je třeba řapíky rebarbory oloupat.

Při každém zpracování rebarbory však musíme začít stejně: oloupat řapíky. Před zpracováním musíme řapíky oloupat. Stačí ji před konzumací přelít vařící . Jen vysvitne slunce a ohřeje se půda, začnou se na povrch drát puky rebarbory.


Setkáte se s řapíky světle zelenými, nebo červenými. Slupku sundávejte jen ze silných . Při vaření a jiném tepelném zpracování rebarbory se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou .

Rostliny můžeme vysadit i do nádob – snáze se s nimi potom manipuluje. Zpracování rebarbory už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Ke zpracování v kuchyni se hodí jen stonky rebarbory , listy je nutné vyhodit. Navíc je potřeba je důkladně oloupat a tepelně upravit.


Syrová rebarbora obsahuje . Celé správné jméno zní reveň rebarbora (Rheum Rhabarbarum). Na co je nutné při kuchyňském zpracování rebarbory vždy pamatovat, shrnul do několika zásad šéfkuchař pražského Grandhotelu Bohemia a . Markéta Novák Matějková. Je kyselá i sladká zároveň. Rozumí si s jahodami i . Stále populárnější rebarboru mnozí vychvalují pro její obsah vitamínů a minerálů. Umíte ale s rebarborou zacházet?


Víte, kdy ji sklízet a jak ji . Z řapíků se stáhne slupka a následně rebarboru nakrájíme na jednotlivé dílky. Povaří se s cukrem a skořicí.

Z rebarbory vykouzlíte výbornou polévku se zakysanou smetanou a lehce podušenou rebarboru pak můžete servírovat jako netradiční přílohu k masu či rybám. Reveň kadeřavá se nazývá také reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora. U rebarbory se konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované , nikdy syrové. Kdy sklízet rebarboru a jak přitom správně postupovat? Co je rebarbora (reveň kadeřavá), jaké jsou její léčivé účinky a rizika a jak si připravit koláč, limonádu a marmeládu?


Začíná sezóna rebarbory. Která její část je jedovatá? V prvním díle MENU v sezóně si. Máte přebytek rebarbory a přemýšlíte, jak ji zpracovat? Máte přebytek rebarbory a přemýšlíte, jak ji zpracovat ? Jak reveň zpracovat ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky