čtvrtek 3. června 2021

Zimní řez hrušní

Prořezáním dáváme ovocným stromům novou vitalitu na jaro a . Po zimním řezu se na hrušni velmi rychle objeví velké množství planých výhonů. Zimní řez se provádí hlavně z důvodu prosvětlení koruny. Vitalita růstu stromu může být do značné míry regulována prořezáváním. Hluboké prořezávání, a to zejména v zimě , má tendenci oživit vitalitu hrušní vyvoláním .

Při jarní výsadbě omezíme počet výhonů a ostatní zkrátíme na dva nebo tři pupeny. Jabloně potřebují průklest častěji než hrušně. Vhodným obdobím je vegetační klid. Při zimním průklestu strom v následujícím vegetačním . Příští rok už ji při zimním řezu budete tvarovat normálně.


Jak na udržovací řez. Vzrostlé stromy si před řezem pozorně prohlédněte .

Jádroviny, zejména jabloně a hrušně , nejsou na dobu řezu tolik náročné, přesto je lépe. První jarní měsíc je ve znamení „očisty“. Autor: Julie Hájková . Hana Vaňková (2) - xxx. Tento příspěvek (zjistit adresu).


Jarní řez sloupcových jabloní od výsadby do plné plodnosti. Ako správne strihať jablone - Strihanie jabloní. U ovocných stromů se běžně provádí předjarní řez. U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Peckoviny nyní v bezlistém stavu neřežeme, vede to často k . Termín zimního řezu jádrovin volíme podle stáří stromu.


Zakrslá jabloň po zimním řezu. Dále se aplikuje zimní nebo jarní postřik přípravky na bázi olejů (Oleoekol, Biooleoekol apod.). V prvních dvou letech je vhodné vypustit zimní řez.


Týká se to hlavně zimních odrůd jablek určených k dlouhodobému uskladnění. EZ HRUŠNÍ Nejrozšířenějším pěstitelským tvarem v zahrádkách je .

Chcete mít letos pořádnou úrodu? Ať už máte na zahrádce jabloně, hrušně , broskvoně, meruňky či další ovocné stromy, nebo třeba jen angrešt . Rez přezimuje na jalovcích ve formě podhoubí ve dřevě větví. Ze zimních výtrusů na jalovcích přechází rez na hrušně v období jejich květu. Každoroční řez jabloní a hrušní je důležitý hned z několika důvodů. Způsoby řezu Jabloní a Hrušní Řez plodonosného obrostu provádíme v zimě jako součást zimního řezu.


Systém krátkých plodonosných větévek je s postupem. Podle ročního období (letní, zimní ). Z našich školek dáváme u jabloní a hrušní přednost dvouletému stromku s dobře. Stromky se lépe ujímají díky využití zimní vláhy, dobře zakoření a na jaře mají . Hrušně a jabloně totiž během zimy snesou mnohem lépe řez než v jiném období,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky