středa 16. června 2021

Zkroucene listy paprika

Protože nemám kde zazimovat begonii , zkouším co to udělá nechat ji přes zimu na parapetu. Neporadíte jak ji udržet do . Na příliš chladném stanovišti v zimě listy opadávají. Vlhkost: rosíme pouze vzduch kolem rostliny, nikoli listy. Voda na listech může způsobit hnědé skvrny.


Zimování nevyžaduje, ale máte-li možnost jí na zimu umístit do místnosti, kde bude teplota kolem °C, bude vám vděčná. Není mrazuvzdorná a velmi nízké . Pokojové begonie přestavují dekorativní skupinu rostlin okrasných listem. V zimě je necháme na parapetu světlého okna, ale v létě je lepší . Na zimu se hlízy vyjmou a uchovají na místě, kde nemrzne a není sucho ani vlhko. Pokud se pěstují hlízy begonií v květináčích, nemusíte je . Begónie mohou zahradu zdobit mnoho let. V zimě proto vyžaduje úplný vegetační klid bez vláhy.


Hlízy je však třeba . Pokud máte pokojové begónie , tedy v bytě, není třeba je speciálně zazimovávat,. Zimní zálivka by měla být minimální. Přemokřením nebo při neustálém vlhku by snadno . Mladé rostliny (semenáče) hlíznatých begónií ve fázi dvou až tří. Tyto rostliny udělají z pochmurné zimní zahrady veselou předzvěst jara. Upřednostňují světlé místo bez přímého slunce, v zimě teploty mezi 10–C.


Zálivka by měla být přiměřená velikosti rostlin. V zimě mohou mít chladněji, ale teplota by neměla klesnout pod °C, jinak odumírají listy. Královské begonie mají rády vyšší vzdušnou vlhkost, . Po skončení vegetační sezony je nutné begonie co dokvetly prohlédnout a. Jak zazimovat begonie.


Některé květiny by zimu nepřežily, ale zazimovat lze jejich cibule či hlízy. Má velké plné, červené květy s vroubkovanými . Begonia po zimě : odchod a výsadba na jaře. Zpět na Receptář prima nápadů.


Vychytávky Ládi Hrušky. Další nápady pro vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky