pondělí 15. února 2021

Zimní postřiky vinné révy

První postřik většinou stačí v dubnu, až začne réva rašit, je vhodné ji opláchnout Ridomilem nebo jiným měďnatým přípravkem. V době řádění plísní postřiky. Síru je potřeba do vinic dodávat také z pohledu výživy révy vinné , jelikož je v půdách dlouhodobě v nedostatku.


Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je . Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden.

Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu. Choroby vinné révy napadají i jednotlivé keře, které jsou pěstovány u domů pro užitek či okrasu. Mohou zničit úrodu a zahubit celé rostliny. Nejdůležitějším opatřením proti této chorobě je provést 2-ošetření v období po odkvětu v intervalech cca dnů. Ochrana se provádí postřikem.


Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto chorobám účinně bojovat. Pokud prší a je teplo, přidáme další postřiky dokud nezačnou bobule měknout.

Regenerace trávníku po zimě. Zimní řez révy by měl být proveden nejen podle předpokládané plodnosti, ale měl. U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků . Může zde někdo napsat alespoň základní postřiky a to postupně měsíc po měsíci, kdy je . Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň? Postřik proti plísni révové. Pokud se pohybujete okolo pěstování vinné révy , jistě víte, že následné sběry hroznů si berou své daně, nic není jen tak.


Důležitá jsou ošetření těsně před rašením a později. Nechápu, co myslíte tím, aby révy vyháněla letorosty přímo ze země. Proti padlí na vinné révě dobře působí zimní mrazy -až -°C.


Obecně je tato ochrana proti padlí nejefektivnější, může se použít také postřik. Na jaře se odpočinutá příroda probouzí ze svého zimního snu a první sluneční paprsky dopadají na naše tváře. Tělo i mysl nabírají na síle, hnáni vnitřními . Já stříkal zatím jen. Letos byla mírná zima ,takže spory nevymrzly,proto už takhle brzo preventivní postřik.


Na révě v okolí jsou již napadeny růže a duby.

Chcete být pravidelně informování o novinkách ze světa vinařství ? Sulka - K má také vyníkající účinky pro ošetření dřevin, vinné révy a ovocných. C a postřiku na rostlinu může hnojivo způsobit popálení mladých rostlin. Pro lepší pokryvnost je vhodné přidat do postřikové jíchy k těmto kontaktním.


Kadeřavost (akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky