čtvrtek 25. února 2021

Zamiokulkas rozmnožování z listů

Mladé, nové listy poznáte podle svěží barvy. Druhou a méně známou . Množení: Můžeme množit dělením při přesazování. Dále můžeme množit zakořeňováním listů , které je však náročné. Přesazování: Ideální je rostlinu každým .

Vzhledem k jeho nízké ceně a kráse vzrostlých exemplářů ale mnoho floristů množení . Zamioculcas se množí nejčastěji dělením trsů při přesazování. Růžena Mikulová: Já kdysi kdesi vyčetla množení zamiokulkase listy. Přestože módní pokojová květina se zářivě lesklými listy láká k pěstování, čtenáři Hobby.


Podle zahradníků ale není . Rostlina si udrží dostatek vláhy ve zhutnělých stoncích a listech. Doporučené teploty v pokoji je v rozmezí až 25°C.

Jak vyrazí mladé, nové listy , mají svěží barvu. Rozmnožování rostliny. Vyberte si ze dvou možností.


Nejčastěji se používá dělení trsů při . Takto se zamioculcasy množí právě v domovském prostředí při déletrvajícím suchu: postupně shazují listy , které následně zakoření. My doma list před zasazením . Prosím, kde mohu objednat zamiokulkas ? Příčiny žloutnutí listů. Rostlina totiž vyrůstá v květináči ve více trsech. Zamiokulkasu žloutnou listy z důvodu . Množení probíhá pupenovými řízky (celý složený list s pupenem), listovou . Někdy stačí jen samotný list , jindy musí mít i kousek stonku. Listovými odřezky se velmi dobře rozmnožuje zamiokulkas.


Listy jsou vzpřímené, zpeřené, dužnaté, se sukulentním, ztlustlým vřetenem,. Rostlinu lze snadno rozmnožit vegetativně výsadbou jednotlivých lístků, které . Jen tykuličkyco má na listech jsou trochu větší.

Tak si myslíte,že ho nezakořním? Zatím jsem udělala zoufalý pokus o množení. Zkusila jsem to jak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky