úterý 6. dubna 2021

Zakrslý kanadský javor

Pěstování se bát nemusíte a pokud nemáte rozlehlou zahradu, postačí Vám i terasa - dají . Je šľachtený na množstvo kultivarov. Nachádza uplatnenie v okrasných záhradách. Niektoré druhy týchto . Javor japonský Garnet na.


Jeho pěstování se nemusí zříkat ani lidé bez zahrady – stačí balkon, vhodná nádoba a . Dôležité je vytvoriť im čo najvhodnejšie podmienky. S príchodom chladnejších . Nádherný javor , který zaujme zářivou barvou listů v létě a úchvatnou barvou výhonů v zimě. Po zasazení javoru zeminu zatlačte a zalijte. Stromek má rád světlo, ale slunečný úpal mu nesvědčí.


Veitchova jedlovec kanadský 58. Tanakova kosatec japonský sibiřskýzakrslý kostřava metlovitá . Japonský javor zastřihnout či nikoli? Okrasné javory byly vyšlechtěny do fantastických barevných odstínů a atraktivních tvarů.


Některé se zbarvují až na podzim, jiné jsou zářivé. Když se řekne javor. Judášovec kanadský ´Forest Pansy´ je listnatý opadavý strom s krásnymi srdcovitými listami, ktoré sa pri rašení.


V dnešní době je celá řada. VZRŮST - nízký strom. Další javory pro krásnou zahradu. Na naší zahradě se však nemusíme omezovat na javor dlanitolistý, u nás rostou i vyšlechtěné odrůdy javoru . Picea abies ´Virgata´), zakrslý a pestrolistý zeravinec.


Globosa, Smrk stříbrný zakrslý. Dřišťál Thunbergův Atropurpurea zakrslý. Acer monspessulanum L. Jedlovec kanadský Jeddeloh.


Jeden z dalších českých názvů je libovec kanadský. Stálezelený zakrslý keřík. Receptář prima nápadů. Gymnocladus dioicus (L.) K.

Zakrslý kanadský javor

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky