pátek 4. prosince 2020

Vzdálenost stromu od hranice

Znáte to: ze stromů od sousedů vám padá listí na čerstvě uhrabanou zahradu. Přečtěte si jakou vzdálenost musíte dodržet při sázení stromů , živého plotu nebo stavění domu. Jak daleko stavět od hranice pozemku? Nebo budeme už navždy v domě svítit od rána do noci? Pokud soused vysadil stromy v těsné blízkosti společné hranice pozemků, tyto nechal vzrůst a ony.


Vzdálenost stromů od vašeho pozemku. Ochrana stromů byla posílena tím, že k podmínce odstranění převisů a podrostů. Přitom přípustnou vzdálenost od společné hranice pozemků konkrétně . Sousedské vztahy – strom v blízkosti hranice pozemků. Přípustná vzdálenost od společné hranice pozemků je pak zákonem vymezena na tři metry, a to u stromů , které obvykle přesahují výšku tří . Plody spadlé ze stromů a keřů na sousední pozemek náleží vlastníkovi.


Pod námi již řadu let stojí dům, který je umístěn půl metru od hranice. Základní pravidlo uvedené v občanském zákoníku pro vzdálenost stromů od hranice pozemku je: „Nestanoví-li jiný právní předpis nebo . Váš strom si tudíž můžete vysadit jak daleko od hranice pozemku uznáte za vhodné. U stromů , které jsou nižší, pak platí minimální vzdálenost metru.


V praxi však často vidíte, že tyto hranice nejsou dodržovány. Pan Nývlt se rozhodne vysázet si na svém pozemku hned u hranice s pozemkem. Dnes jsem ve schránce našel dopis od neznámého obyvatele Nelahozevsi.


Prosím o radu, zda je zákon na vzdálenost výdadby stromů a keřů od sousedova plotu? Soused má smrky vysázené m od naší podezdívky, . Vysadba stromů u hranice sousedního pozemk - Poradte. Na rozdíl od stromů , u kterých je doporučená vzdálenost od plotu metry. Záleží však samozřejmě na konkrétních dřevinách.


Každému druhu vyhovuje něco . Nový občanský zákoník stanoví přípustnou vzdálenost od společné hranice. Diskuse na téma: Dobrý den, prosím poradí mi někdo,jak daleko od hranice mezi mnou. Výjimkou jsou pouze. Jak jednat v případě větví stromů prorůstajících na náš pozemek od sousedů? Výška stromů a vzdálenost od plotu.


U vzrostlejších stromů by tato hranice měla začínat na metrech od hranice pozemku. V případě odstraňování větví vzrostlých stromů se sousedi zpravidla .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky