pátek 29. května 2020

Tulipán po odkvětu

Co s tulipány po odkvětu - tulipány jsou jedny z nejkrásnějších a nejoblíbenějších cibulovin - víte jak o ně pečovat? Péče o květy a rostliny po odkvětu. Tulipány mají poměrně rychlý vývoj, vegetace u nich trvá kolem 4–měsíců.


Během jarního růstu a kvetení . Dříve jsem je nechávala i několik let, ale poslední roky vyndávám v červnu a dávám zpět v září. Babička vždy říkala - když končí děti ve škole, .

Odkvetlé cibuloviny v květináči nevyhazujte. Stejně jako hyacint se tulipán sází na podzim. Proto po odkvětu odstraňte květ, ale nechte stvol. Rostlinu nechte zežloutnout a pak teprve . Cibule odkvetlých tulipánů , narcisů a nebo hyacintů můžeme ze země buď vyndat, nebo.


Pokud chceme cibule po odkvětu rostlin ze země vyndat a uskladnit, . Pečujte o jarní cibulovny správně a těšte se z kvetoucích tulipánů nebo narcisů. Dozvíte se také co s půdou a cibulovinami po odkvětu.

Už je tady červen a po prvních květinách narciskách, tulipánech a. Tak, jak s cibulovinami naložíme po odkvětu , tak se nám odmění zase příští . Narcisy, tulipány , hyacinty, krokusy, sněženky, bledule, ladoňky a cibulovité kosatce skutečně vítají jaro jako první. Jejich výhodou je, že když . U tulipánů postupujete tak, že ihned po opadání okvětních lístků odstraníte z rostliny také bliznu se semeníkem. Zelené listy prozatím na . U tulipánů , krokusů a jiných je vhodné po odkvětu ostříhat veškerá květenství.


Poté se nechají celé rostliny v klidu, až se cibule zatáhne a . Od cibulky do odkvětu. Cibule tulipánů (Tulipa) se vysazují na podzim na slunné místo s propustnou půdou. Dáte-li je do propustných . Takto docílíme téměř stejného efektu jako ve vázané kytici tulipánů.


Ihned po odkvětu ostříhejte zežloutlé květy. Nejlépe ještě před tím, než se. Zbytečná tvorba semen rostliny značně oslabuje a hmotnost nově se tvořících cibulí . Nejkrásnější první jarní cibuloviny musí do země už na podziLadoňka, sasanka, kosatec a spol.


Je tulipán cibule nebo hlíza?

Vůně Květy tulipánu prosytí jarní vzduch květinovou vůni. Hyacint patří mezi cibuloviny, které se s oblibou rychlí. Díky tomu vám jejich voňavé květy zpříjemní atmosféru obydlí v zimním i předjarním .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky