úterý 7. dubna 2020

Výsadba spenatu

Apr Jaké odrůdy špenátu můžeme vybírat? Na trhu jich potkáme . Mar O špenátu se toho namluvilo a napsalo mnoho. Jednu dobu byl špenát vynášen do nebe a později zas naopak, zadupáván a haněn.


Mar Pro delší skladování je musíme zmrazit. Oblíbená zelenina s vysokým obsahem kyseliny listové se pěstuje v podobě . Spinacia oleracea) je jednoletá rostlina z čeledi laskavcovitých, dříve řazená do čeledi merlíkovitých, která je pěstována jakožto oblíbená listová. A to i bez skleníku nebo pohádkové Marušky a jejích dvanácti měsíčních přátel. Pestovanie špenátu nie je vôbec náročné, pretože sa jedná o jednoročnú . Semienka špenátu klíčia najlepšie v chladnej pôde.


Najskorší termín na sadenie je až týždňov pred posledným jarným mrazom. Listy špenátu jsou sytě zelené, řapíkaté, oválné se zakulacenou špičkou. Současně můžeme vysít několik řádků špenátu. Z tohoto výsevu budeme mít na jaře první lahůdkový špenát. Výsadba semen se provádí přímo na stanoviště, vyséváme buď do řádků nebo na široko.


Oct Pěstování špenátů - výsadba a péče (Petrohrad). Neviem, či ho mám vytrhať naraz, keďže dozrieva rýchlo, alebo môžem poodtŕhať iba tie väčšie listy a dorastie. Listový špenát se vysévá přímo na stanoviště. Vysévat jej lze jak přímo do řádků, tak i na široko.


Zvolit si lze z mnoha . Chladu odolné variety jarnej cibuľky rastú pomerne rýchlo a jesenná výsadba. Vysadenie špenátu neskoro na jeseň vám zabezpečí úrodu už skoro na jar a . Na získanie skorších jarných listov špenátu sa semená musia vysiať koncom. Keďže výsadba semien špenátu na otvorenom teréne nie je vôbec náročná, tento.


Feb Výsadba sazenic hlávkového salátu (Zdroj: istock.com). Sep Foto: istockphoto. KategórieZelenina a ovocie Značky pestovanie špenátu , priesady, sadenie cesnaku, zimný šalát . Mar Výsadba a sklizeň cibule je velmi jednoduchá i pro zahradníky začátečníky. Blízkost špenátu na záhoně také podporuje růst této zeleniny. Výsev: od března, v dubnu výsev pro pozdější sklizeň.


Druhy : Mangold je mnohými považován za druh špenátu , ale není tomu tak. May Výsadba některých druhů zeleniny či bylinek vedle sebe může být pro. Vzájemná nesnášenlivost po sobě pěstované červené řepy a špenátu.


Vzhľadom na toleranciu špenátu voči chladu sa môže pestovať na lodžii, balkóne. Výsadba špenátu na jeseň je výhodná nielen skorým zberom, ale tiež vám . Mar Smíšená výsadba = výhodné sousedství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky