středa 28. října 2020

Výsev měsíčních jahody

Pěstování tohoto druhu není náročné a výsledek stojí za to. Poradíme vám, jak na to! Co jsou to měsíční jahody ? Měsíční jahody bývají často označovány také . Začátek března: čas na výsev. Pokud se rozhodnete měsíční jahůdky pěstovat a plody chcete ochutnat ještě letos, máte právě teď nejvyšší čas, . Návod na pěstování jahod v truhlíku.


Semena vyséváme v únoru do truhlíků, a nechejte klíčit při teplotě – 24°C. Rostliny přepichujeme . Půda by měla být kyprá a . Kromě nich přišli odborníci také s novou odrůdou měsíčních jahod , která rodí celé. Z lednového a únorového výsevu vypěstujete sazenice na vysazování . Jejich pěstování není náročné.


Nejkvalitnější plody přinášejí v prvním roce po výsadbě, starší trsy kvetou a rodí méně, proto je vhodné v třetím roce staré rostliny . Nezkušený prodejce se tvářil, že jde o velké jahody na balkon. Což o to, pro pěstování na balkoně se hodily výborně, ale velké nebyly ani . Prodáváme jako rostlinu v květináči 9cm. Popis: Vyvtrvalá a stálé plodící odruda tzv. Velmi se podobají drobným . Spon volíme podle pěstované odrůdy.


Stáleplodící jahody jsou na prostor náročnější, . Pouze měsíční jahody se tradičně pěstovaly ze semen. Správný výsev je proto základním předpokladem pro vypěstování dostatku . Původ: Německo, u nás v . Rujana jahodník měsíční je stáleplodící odrůda se silnou násadou drobných, červených, . Jahodník RUJANA – měsíční jahody. Na výsev měsíčních jahod je už dost pozdě,semínka měla být v substrátu na parapetu už nejlépe v lednu pokud chcete sklízet něco už letos.


Množí se ze semen a lze je použít na . Uvedení kříženci neplodili valně a až v Holandsku náhodným výsevem vznikl plodný. Mají sladkou chuť a výrazné aroma. Pěstují se většinou tam, kde na ně . Na zahrádce můžete pěstovat jahody klasické nebo měsíční -stáleplodící (odrůda Rujana) které budete sklízet téměř od jara do podzimu. Je to jediná povolená odrůda měsíčních jahod v ČR. Do jahodového portfolia patří i jahody měsíční , například odrůda Rujana.


Jak mám připravit měsíční jahody , které pěstuji v truhlíku, na zimu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky