středa 5. května 2021

Zimní řez višní

Jak zazimovat begonie. Po skončení vegetační sezony je nutné begonie co dokvetly prohlédnout a. Některé květiny by zimu nepřežily, ale zazimovat lze jejich cibule či hlízy. Begonia po zimě : odchod a výsadba na jaře. Má velké plné, červené květy s vroubkovanými .

Zpět na Receptář prima nápadů. Vychytávky Ládi Hrušky. Další nápady pro vás. Begonie královská 1semínek - více druhů. Begónie mohou zahradu zdobit mnoho let.


V zimě proto vyžaduje úplný vegetační klid bez vláhy. Hlízy je však třeba . Pokud máte pokojové begónie , tedy v bytě, není třeba je speciálně zazimovávat,.

Přemokřením nebo při neustálém vlhku by snadno . Zimní zálivka by měla být minimální. Mladé rostliny (semenáče) hlíznatých begónií ve fázi dvou až tří. Tyto rostliny udělají z pochmurné zimní zahrady veselou předzvěst jara. Upřednostňují světlé místo bez přímého slunce, v zimě teploty mezi 10–C. Zálivka by měla být přiměřená velikosti rostlin.


V zimě mohou mít chladněji, ale teplota by neměla klesnout pod °C, jinak odumírají listy. Královské begonie mají rády vyšší vzdušnou vlhkost, . Protože nemám kde zazimovat begonii , zkouším co to udělá nechat ji přes zimu na parapetu. Neporadíte jak ji udržet do . Na příliš chladném stanovišti v zimě listy opadávají. Vlhkost: rosíme pouze vzduch kolem rostliny, nikoli listy. Voda na listech může způsobit hnědé skvrny.


Zimování nevyžaduje, ale máte-li možnost jí na zimu umístit do místnosti, kde bude teplota kolem °C, bude vám vděčná. Není mrazuvzdorná a velmi nízké . Pokojové begonie přestavují dekorativní skupinu rostlin okrasných listem.

Na zimu se hlízy vyjmou a uchovají na místě, kde nemrzne a není sucho ani vlhko. V zimě je necháme na parapetu světlého okna, ale v létě je lepší . Pokud se pěstují hlízy begonií v květináčích, nemusíte je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky